24sata

Stalno se čujem s dečkima, a na doček ne stižem

Jedanaeste­rci nisu lutrija, nego majstorija. A kum me stalno nagovara da dođem u Hajduk

- Iz Dohe: TOMISLAV GABELIĆ

Čuo sam se s nekoliko

igrača, drago mi je da su svi ponosni i sretni, iako malo tužni zbog poraza od Argentine. I mi smo svi ponosni na njih, na našu momčad, naše 'vatrene'. Naravno, žao nam je što nisu uspjeli ući u finale, ali i ovako je fantastičn­o, poručio je za 24sata iz Seville Ivan Rakitić. Raketa je prije četiri i pol godine u Rusiji hladnokrvn­o zabio posljednji jedanaeste­rac i protiv Danske i protiv Rusije. Tad je rekao da je u tim trenucima razmišljao o ženi i djeci, kako bi se umirio. Što kažete na jedanaeste­rce i nove izvođače poput Vlašića, Pašalića? Pašalić je nakon jedanaeste­rca za pobjedu protiv Japana rekao da je bio hladnokrva­n kao vi...

- Fantazija je kako su to mladi igrači odradili, ne samo kako je Livi branio, nego kako su svi pucali. Za mene penali nisu sreća ni lutrija, nego kvaliteta, to je majstorija i to su odradili fantastičn­o.

dugo je igrao. Hoćete li se čuti s Lukom u kontekstu njegova ostanka u reprezenta­ciji? Mislite li da bi trebao igrati Euro 2024. ili se umiroviti?

- Čujemo se mi redovito, ali ne zbog toga da ga pitam hoće li se i kad oprostiti od reprezenta­cije ili neće, nego da mu dam do znanja još jednom da sam uz njega, da je on najbitniji za sve nas bivše i trenutačne 'vatrene' i sve navijače, a on će sam najbolje znati što mora napraviti.

Dalić je u stožer priključio Mandžukića, Olića i Ćorluku. Jeste li se čuli s Dalićem, želite li i vi

S Lukom Modrićem

jednoga dana biti dio tog stožera? - Ne znam, vidjet ćemo, još sam aktivan igrač, još imam dosta toga pred sobom. Vidjet ćemo kad za to dođe vrijeme. Ako dođe poziv, vidjet ću, ne znam kako izbornik razmišlja, jesam li ja za tu ulogu ili ne.

Ugovor sa Sevillom ima do 2024. godine. Završavate li tu karijeru ili je opcija i dolazak u Hajduk? Nagovara li kum Marko Bralić? - Kum, naravno, zove i pritišće, nagovara me, vidjet ćemo što će biti u budućnosti. Bitno je da ja još uživam u nogometu i da ću još dugo igrati...

Gdje i s kim gledate

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia