24sata

STOŽER POLUDIO: ULAZAK PERIŠIĆA JE IZVAN PAMETI!

Ivan Perišić ušao je u igru nakon 200 dana pauze i riskirao težu ozljedu uoči Eura

-

Ivane, zagrij se, tri su riječi koje su podignule Poljud na noge. Ivan Perišić ustao je i krenuo u zagrijavan­je, a svi navijači Hajduka konačno su dočekali trenutak da njihov miljenik zaigra u “bilom” dresu. No nisu svi dijelili to zadovoljst­vo. Izbornik Zlatko Dalić i stožer u nevjerici su gledali što se događa na najvećem hrvatskom derbiju.

- To je izvan pameti - reakcija je ljudi iz Dalićeva stožera.

A onda je u 73. minuti službeni spiker objavio da je došao i taj trenutak. Ivan Perišić ulazi u igru. - Ivane, Ivane - orilo se krcatim Poljudom, dok je Ivan nakon gotovo sedam mjeseci ulazio na teren. Ivan je jedan od najboljih hrvatskih nogometaša u povijesti, njegova srčanost i igranje za Hrvatsku nikad nije bila upitna i upravo je zbog toga svima na vrhu liste omiljenih “Vatrenih”. - Perišić je htio igrati i nisam mogao odbiti. Već je prošlu utakmicu namjeravao igrati, tad sam ga odbio, sad nisam mogao - objasnio je Karoglan. No uvođenjem Ivana mogao je izgubiti mnogo više od polufinaln­e utakmice Kupa. Krivi korak, jedan malo snažniji duel i Hrvatska je mogla izgubiti Perišića za Europsko prvenstvo. Kakva je Perišić klasa, pokazao je odmah kad je prošao Ristovskog­a kao da ga nema, no već nakon desetak minuta igre činilo se kao da je i Perišić shvatio da možda još nije dovoljno spreman. Činilo se kao da je povukao ručnu kočnicu i odlučio malo stati. Jer naravno da bi Ivan želio nastupiti na Europskom prvenstvu, naravno da je kao pravi hajdukovac htio pomoći klubu, no ako pitate ljude iz HNS-a, bilo je to vrlo nepromišlj­eno. Nasreću, Ivan je izdržao, osjetio je teren i to je možda najvažnije iz ove utakmice. Jer kad je Perišić došao u Hajduk, u stožeru su računali da će možda odigrati zadnja dva kola, ako i to.

- Ivan je u posljednjo­j fazi oporavka. Treba biti oprezan - rekao je Zlatko Dalić prije mjesec dana. Odluka o nastupu činila se veoma neopreznom, no najvažnije je da je Ivan dobro, da se nije ozlijedio, a kad će opet na teren, to sada doista nitko ne zna. Osim Ivana. Nekako je najsigurni­ja oklada da ga na Rujevici nećemo gledati...

 ?? Piše: DUBRAVKO MILIČIĆ ??
Piše: DUBRAVKO MILIČIĆ

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia