24sata

SVI GA PAZE: NITKO NIJE FAULIRAO IVANA PERIŠIĆA

Da je Hajduk osvojio naslov Ivan Perišić bi gotovo sigurno ostao i igrao kvalifikac­ije, ovako, kako se proširila priča, na ljeto odlazi u Španjolsku

- Piše: DUBRAVKO MILIČIĆ

Mnogi stručnjaci za kondiciju

tvrde da je Perišić daleko od idealne. Liječnici tvrde da je još prerizično i strah ih je bilo kakve ozljede koja bi mogla označiti kraj karijere. No Ivanovo srce, a ono ga krasi cijelu karijeru, prkosi takvim tezama i svaku utakmicu želi igrati, kako bi dohvatio formu za Europsko prvenstvo. I u tome ga svi podupiremo jer kad se sjetimo koliko nam je veselja donio, ni ne možemo drugačije.

Ivan je i u susretu u Koprivnici, na oranici ili njiivi, jer to više odgovara definiciji podloge na kojoj se igralo od travnjaka, inzistirao da uđe u igru i odradio je vrlo dobro. Naravno da su svi sa strahom gledali svaki potez, sprint, trk ili dodavanje... Vidi se da to nije pravi Ivan, da to još nije prava brzin, koja ga je krasila cijelu karijeru, no to je razumljivo, psihička, a vjerojatno i fizička pregrada, još postoji.

No, za svaku pohvalu je da i protivničk­i igrači igraju vrlo oprezno, kad je Ivan u pitanju, pa statistika kaže da nad Ivanom u četiri HNL utakmice nije napravljen niti jedan prekršaj. A igrao je protiv Dinama, Rijeke, Osijeka i Slaven Belupa! Nadalje, Perišić je imao dva udarca prema golu, niti jedan u okvir, a statistika kaže da nije imao niti jedan dribling. No statistika nekad više skriva nego što otkriva, jer Perišić je protiv Rijeke Trajkovsko­m namjestio “mrtvu” šansu i da je na tom mjestu bio kvaltiteni­ji napadač, Perija bi imao asistencij­u. A Trajkovski i Hajduk remi na Rujevici.

I razumljiva je

njegova želja, želi se navijačima Hajduka pokazati u što boljem svjetl i ovih nekoliko utakmica do kraja sezone odigrati maksimalno jer, kako stvari stoje, sljedeće sezone teško da će biti u Splitu. Da je Hajduk osvojio naslov, Perišić bi sigurno ostao i igrao kvalifikac­ije za Ligu prvaka, ovako, dosta su mali izgledi i da sljedeće sezone ostane u Splitu. Prema nekim informacij­ama najbliže je Španjolsko­j, no još je rano o tome pričati. Inače, kad smo već spomenuli Trajkovsko­g i promašenu šansu protiv Rijeke. Perišićev pogled nakon tog promašaja kao da ga je trgnuo pa je u sljedeće dvije utakmice zabio dva gola.

- Izuzetno mi je

drago što se Perišić uspješno vratio poslije ozljede. Drago mi je igrati s njim. Nadam se da će u idućoj utakmici igrati još više - rekao je Trajkovski.

Trener Jure Ivanković malo je podigao momčad i u prvom poluvremen­u Hajduk je imao više prilika nego u zadnjih pet utakmica.

Kako je Hajduk ispao iz utrke za naslov, tako je i pao interes publike. Na stadionu u Koprivnici, koji primi gotovo 3500 gledatelja, u subotu se jedva skupilo nešto iznad 2000, što je bilo nezamisliv­o, kada bi u Koprivnici gostovali Hajduk ili Dinamo.

Očito je debakl

Hajduka loše utjecao na cijelu atmosferu i oko kluba, pa su se i navijači ohladili do sljedeće sezone...

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia