24sata

’KRALJU JE LOŠE, ALI ON JE VELIKI BORAC’

- Pišu: DAVOR LUGARIĆ, KATARINA BRKLJAČA

Zdravstven­o stanje

britanskog kralja Charlesa III. (75) iznenada se pogoršalo, piše Daily Beast. Kralj se bori s rakom prostate. - Bliski prijatelj monarha tvrdio je da je Charles 'odlučan pobijediti rak' dodavši kako su 'svi optimistič­ni, ali on je stvarno jako loše' otkrio je kraljevski koresponde­nt Tom Sykes.

Ono što je dodatno zabrinulo britansku javnost jest činjenica da se planovi za kraljev pogreb, pod kodnim nazivom "Operation Menai Bridge", trenutačno razmatraju.

- Planovi se aktivno ažuriraju. Nije ništa više od onoga što biste očekivali s obzirom na to da je kralju dijagnosti­ciran rak - rekao je sugovornik.

Nedavno je, nakon što su objavili da boluje od raka, normalno obavljao svoje dužnosti, pogotovo one za Uskrs. Nakon toga je ispunjavao redovite dužnosti, sastajao se s političari­ma, pregledava­o razne dokumente... Bio je to uspješan povratak kralja Charlesa III. u javni život.

iz kraljevske palače, to je samo privid, a svima još teže pada da bi nakon smrti kraljice Elizabete II. prije nepune dvije godine u tako kratkom vremenu mogli ostati i bez još

No kako tvrdi izvor

jednog monarha...

“Menai Bridge", inače viseći most koji povezuje otok Anglesey s Walesom, kodno je ime za kraljev pogreb, koji prati vrlo strogi protokol napisan na nekoliko stotina stranica. Kad je preminula kraljica Elizabeta II., kodno ime je bilo "London Bridge operation". Kako navode engleski mediji, upravo se pregledava i razdoblje nakon smrti kraljice i početka operacije "London Bridge", te se iz tih dokumenata sad primjenjuj­u dobri i loši aspekti.

- Kraljičin sprovod podignuo je visoku ljestvicu. U takvim slučajevim­a ljudi koji rade na tome ne smiju biti vođeni emocijama, to je posao koji mora biti vrhunski obavljen. Tu je i vojska, a njen je posao planiranje najgoreg u ovakvim situacijam­a - rekao je vojni izvor za britanske medije.

Za analitičar­e koji

se bave kraljevsko­m obitelji znakovita je i šutnja oko bolesti, ali i oko ovih otkrića te “ažuriranja” operacije “Menai Bridge”. Neki upravo u tome vide znak da je kralju Charlesu puno lošije nego što se to želi prikazati u javnosti, dok oponenti te tvrdnje govore kako se takve stvari neprestano moraju ažurirati... ■

 ?? ?? ➤ Kraljica Camilla velika je podrška kralju Charlesu III.
➤ Kraljica Camilla velika je podrška kralju Charlesu III.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia