24sata

’PERIŠIĆ JOŠ NE KREĆE, SKOKO DEBITIRA’ ➤SPOTLIGHT Već mi je 38 pa me trener malo štedi

Na dan majstorice za naslov prvaka igrao sam golf • Da nije bilo Dinama, ostavio bih se košarke

- Piše: DAVOR KOVAČEVIĆ

Hajduk danas (19.10 sati) dočekuje Rudeš na praznom Poljudu, a trener Jure Ivanković kaže:

- Kratko sam se upoznao s predsjedni­kom. Ja sam privremeno rješenje i tako se i ponašam. Imam ugovor s klubom do kraja iduće sezone, a s prvom momčadi do kraja ove. Livaja ne konkurira, Perišić neće početi, a debitirati bi mogao Skoko. (tg) ■

Pokoja sijeda, i to uglavnom na bradi, otkriva da se kod njega skupilo godina. U 39. godini statističk­i je i dalje među najboljim igračima hrvatske lige...

- Samo poslije utakmice osjetim godine - kaže Ivan Novačić, s 14 koševa u prosjeku drugi strijelac Dinama.

Ne štedi ga ni trener Sesar, Zadranin sa zagrebačko­m adresom igra 26,5 minuta po utakmici.

- Više me prištedi na treningu. Imamo takav koncept igre da me se malo i 'sakrije' u obrani jer ipak fizički ne mogu sve ispratiti, pa više odigram na iskustvo i kalkuliram. Novačić igra drugu sezonu za Dinamo, ukupno šesti klub iz Zagreba! Među njima je i Cibona, a uoči majstorice za zadnji naslov protiv Zadra ima raritetnu priču.

- Puno se nagađalo da se klub gasi, situacija je bila jako loša. Nisam očekivao da

ću igrati jer nisam u prethodne tri i otišao sam na golf. Završio sam oko 15 sati i sjetio se da moram na utakmicu. U svlačionic­i mi je trener Okorn rekao: 'Novačiću, krećeš u petorci'. Malo sam se izgubio, prvi put čak i uplašio. Popio sam kavu na brzinu, ali ušao mi je prvi šut... Tko bi tad rekao da će Zadranin završiti u Dinamu...

- Mislio sam završiti karijeru nakon Cibone, bilo mi je psihički teško, pola godine nisam igrao i onda sam shvatio da mi nedostaje košarka. Ostavio bih da se nije pojavio Dinamo.

I sad dominirate pred kraj četvrtog desetljeća.

- Ne bih rekao da je to dominacija. Pokušavam uživati što više. Ovo mi je 20. sezona, motiva i dalje imam, za barem još jednu sezonu.

Novačić nikad nije zaigrao za Zadar.

- Bilo je poziva, ali ništa konkretno. Kad sam bio junior, Zadar je osvojio regionalnu ligu, narasle su ambicije i nije bilo mjesta za mlađe. Mislim da se domaći igrači najmanje cijene, radije će se klubovi okrenuti strancima, jeftinoj i neprovjere­noj radnoj snazi.

U Dinamu, uz nogomet i košarku, lijepe priče pišu odbojkašic­e i futsalaši.

- Išli smo gledati odbojkašic­e, one su dolazile na naše. Naravno, gledamo futsal i nogomet, pogotovo na utakmice idu igrači koji su blizu Maksimira, oni odlaze i na sjever.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia