24sata

VARAŽDINCI JAKIRU UVIJEK NOSE DRAMU Mišić i Pierre-Gabriel su spremni, a Jakirović nikoga neće ‘odmarati’ zbog žutih kartona

- Piše: HRVOJE TIRONI

Dinamo u pohodu

za vodećom Rijekom danas mora put Varaždina (17 sati). "Modrima" igraju samo tri boda. I bilo koji drugi rezultat bio bi veliki udarac za ambicije prvaka Hrvatske, Dinamo do gostovanja na Rujevici sljedećeg tjedna više nema pravo na kiks. Jakirović je na klupi Dinama odradio tri utakmice s Varaždinci­ma, ima dvije pobjede (1-0, 2-1) i jedan remi (1-1), ali sva tri dvoboja donijela su mu - pravu dramu. I Dinamo se nikad nije, koliko god znao dominirati na terenu, lako obračunao s Varaždinom. Zagrepčani su prvi ovosezonsk­i dvoboj s današnjim suparnikom odradili u studenom, tad je u Varaždinu bilo 1-1. Dinamo je u ranoj fazi utakmice imao dvije vratnice, Zelenika je branio fenomenaln­o, pa su "modri" do (vri)jednog boda stigli preko Emrelija u sudačkoj nadoknadi.

U veljači su "plavi" slavili 1-0 golom Brune Petkovića, a tad je Dinamo imao niz prilika u kojima nije na vrijeme riješio pitanje pobjednika. I na kraju ga je to moglo skupo koštati, ali je Nevistić u završnici utakmice obranio penal Dabri i odveo svoju momčad do pobjede.

Treći dvoboj

(zaostali iz 5. kola) Dinamo i Varaždin su odigrali prije deset dana, Zagrepčani su slavili 2-1. I to je trebala biti "laganica", Dinamo je imao prednost 2-0, igrača više, pa je u Maksimiru nastala drama. Varaždinci su se razletjeli terenom, smanjili rezultat, imali nekoliko kontranapa­da i za potpuni preokret. Iako to, prema prikazanom, ne bi bilo realno...

- Vidio sam video kako Pero Sučić igra nogomet s djecom na ulici, on je tako i počeo, smije o raditi, nemam problema s time. Neka djeca vide kako jedan Dinamov profesiona­lac može s njima zaigrati iza zgrade. Osjećate li veću podršku, veću pozitivu sada oko Dinama? - Svako jutro već u 8 sati u pekari dobijem prve savjete o Dinamu. Ima jako dobronamje­rnih ljudi, nema tu negative kako se misli, a od Hajduka se ta neka nova pozitiva osjeti na svakom koraku.

Trener Dinama danas će biti jači za oporavljen­e Mišića i Pierre-Gabriela, a od kartona se očistio Perković. ■

 ?? ??
 ?? ?? ➤ Bruno Petković ove je sezone već jednom ‘riješio’ Varaždince
➤ Bruno Petković ove je sezone već jednom ‘riješio’ Varaždince

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia