24sata

Mudražija sjajan, veliki kiks Rijeke!

Lokomotiva je na proljeće svladala i Dinamo i Hajduk i Rijeku

- Piše: HRVOJE TIRONI HAT-TRICK MIEREZA U VELIKOJ GORICI

Kranjčević­evoj ulici doživjela tek drugi poraz u proljetnom dijelu sezone. Lokomotiva je u 32. kolu svladala Rijeku 3-1, tako napravila veliki korak prema četvrtom mjestu i borbi za Europu. Riječani su podbacili prije derbija s Dinamom, sad će "modre" na Rujevici hvatati s drugog mjesta na prvenstven­oj ljestvici. Lokomotiva nastavlja raditi "nered" na vrhu prvenstven­e ljestvice. Nogometaši Silvija Čabraje ovog su proljeća bitno naštetili šampionski­m ambicijama Dinama, pa su na Poljudu "tresnuli" Hajduka, a sad je na Kranjči "pala" Rijeka. Mladi "lokosi" u borbi za novi izlazak na europsku scenu igraju moderan, brz i okomit nogomet, rijetki na to imaju odgovore.

Rijeka cijele sezone izgleda dojmljivo, Željko Sopić je na Rujevici stvorio moćnu i poletnu momčad, ali njegove su trupe u prilično važnoj utakmici ozbiljno podbacile. Prvo pristupom u prvom poluvremen­u, pa i predstavom tijekom svih 90 minuta. Lokomotiva je bila bolja, zabila im dva gola, još jedan im je poništio VAR.

i u ovom derbiju bila oslabljena, Čabraja nije mogao računati na Kalaicu, Žilinskog, Krivaka i Čopa, ali mlada momčad je išla na "glavu". Od prvog do zadnjeg trenutka dominirala u skoku, drugim loptama, potencijal­nom prvaku pokazala kako se bori za vlastite ambicije. I u svemu je prednjačio Robert Mudražija. Najbolji igrač "lokosa" zabio je jedan gol, drugi mu je poništen, dominirao je sredinom terena, dokazao kako su njegove igračke vrijednost­i iznad Lokomotive i HNL-a. Mudražija je prije nekoliko godina bio važan adut Kopenhagen­a, ne bi se čudili ukoliko se opet vrati na tu razinu. Dečko igra najbolji nogomet karijere.

ovi dečki su od 17 utakmica izgubili 15. Doći će Dinamo na Rujevici, ako dobiju bit će prvaci. Ali treba doći u naše Zmajevo gnijezdo i pobijediti. Tamo je pao Lille, past će i Dinamo. Moramo skupiti glave, ništa ne mogu prigovorit­i dečkima, samo su neki malo komotno igrali već nekoliko utakmica. Ali šta reći nekome, kad toliko ne primite gol. A danas smo ih, bez obzira na VAR, primili tri rekao je Željko Sopić. ■

Nogometaši Osijeka uvjerljivo su prošli kroz Veliku Goricu. S uvjerljivi­h 3-0, uz hattrick Ramona Miereza, pobijedili su Goricu. Argentinac je prvi puta zabio u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, potom u 52. minuti, dok je briljantan dan zaokružio u 80. minuti, ukupno 16. ligaškim golom ove sezone. Osječani su osvojili vrijedne bodove u borbi s Lokomotivo­m za četvrto mjesto i Europu.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia