24sata

Tata Josip: Stiglo je vrijeme i za moga Nou

Nitko sretniji od mene ako Noa nadmaši moju karijeru, kaže Josip Skoko

- Piše: TOMISLAV GABELIĆ

Sinov debi sam gledao u Australiji, nezgodno je kad utakmica počinje u 3-4 ujutro, ali takvi događaji se ne propuštaju, kaže nam nekadašnji kapetan Hajduka Josip Skoko nakon što je njegov sin Noa upisao prve seniorske minute za Hajduk u pobjedi 5-1 nad Rudešom. Trener Jure Ivanković najavio je debi Skoke, a tehnologij­a je toliko napredoval­a pa se utakmice mogu pratiti iz bilo kojeg kutka svijeta. Pogotovo za nekoga tko živi šest mjeseci u Hrvatskoj, a šest u Australiji, kao Josip Skoko. - Nismo se još čuli zbog vremenske razlike, razmijenil­i smo nekoliko poruka jer je po završetku utakmice kod mene već bilo 5-6 ujutro. Ima vremena za naše razgovore. Za njega je važno da je upisao prve minute, da je skinuo s leđa breme iščekivanj­a koje nije lako za mladog igrača Hajduka. Svaka iduća utakmica bit će mu lakša i bit će sve mirniji... Noa Skoko je prije godinu dana označen kao “projekt kluba”, Marijan Budimir koristio ga je kao kadeta u utakmicama Lige prvaka mladih prošle godine. - Noa se razvija u skladu s očekivanji­ma i sve radimo u dogovoru s klubom. Očekivao sam da debitira u ovoj sezoni jer još iz Australije ima iskustvo igranja seniorskog nogometa. On cijelu karijeru igra ispred svoje generacije, protiv starijih i pokazuje da može. Ne žurimo nigdje, dogovorili smo da igra juniorske utakmice, konkurira za seniore, ali u HNL-u igra dvadesetak njegovih vršnjaka i smatram da je stiglo pravo vrijeme i za njega.

Sljedeća sezona bit će ključna za mladog veznjaka.

- Nama je važno da Noa igra. Nisam upoznat s planovima novih ljudi, tko će biti novi trener... Nama je važno da za Nou postoji plan i da on bude standardan, bez obzira na to gdje igrao. Ključno je da ne stagnira. Iako još može igrati i za juniore, mislim da je vrijeme za seniorski nogomet - kaže Skoko senior.

Britanski The Guardian objavio je prošle godine popis 60 najvećih talenata u generaciji nogometaša rođenih 2006., a od hrvatskih nogometaša jedini na popisu je bio - Noa.

- On je oduvijek svoj, radi na svoj način, ne vjerujem da ima pritisak mene kao oca, osjećam da ima želju napraviti

Skoko je protiv Rudeša odigrao 18 minuta

➤ više nego što sam ja. Ima motiv biti bolji od oca, nadam se da će uspjeti - kaže Josip, koji je život obitelji prilagodio budućnosti svoje djece.

Sa suprugom Ivanom vratio se u Split zbog nogometnih karijera sinova Luke i Noe, a tu je i kći Lena.

 ?? ?? Noa Skoko (desno) krenuo
je koracima oca Josipa
Noa Skoko (desno) krenuo je koracima oca Josipa
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia