24sata

ALI SMO UVREDE S NA I OSVOJILI ZLATO

Nekim dečkima bio sam izbornik, sad igram s njima, kaže kapetan hokejaša Domen Vedlin

- Piše: DAVOR KOVAČEVIĆ

Iako seniorska, ova hrvatska vrsta u Beogradu zapravo je više bila - juniorska. Uz pomoć četiri-pet iskusnijih.

- Ja sam s 37 godina najstariji, Mark Katić ima 34, Brenčun 33, Janković 29, Rosandić 27. I ostalo su sve dečki od 17 do 20 godina. Doslovno sam se ježio kakvu smo atmosferu stvorili u momčadi, od pjesme do navijanja. Dečkima s kojima je uživao igrati Vedlin je bio i - izbornik!

- Njih šest-sedam

vodio sam u U-18 reprezenta­ciji prije dvije godine, ali poklapala su se prvenstva pa sam odlučio još igrati. Imam idućih 30 godina da budem trener. Slušaju li više vas ili izbornika Sacilotta? - Imaju puno poštovanja prema meni. Dajem im savjete kao igrač, a izbornik Sacilotto je baš doktor! Klinci su sve prihvatili. Inače imamo ‘škrinjicu’ za kazne ako se netko ne obuče prema dogovoru ili kasni na ručak i jedva smo skupili novac za pivo da proslavimo! Na proslavu je s namjerom da zaigra stigao i najbolji hrvatski hokejaš Borna Rendulić. - Došao je u svom aranžmanu, ali nisu mu dopustili da igra protiv Srbije zbog ozljede lakta. I pametnije jer dobio je u Rusiji novi ugovor. Ali pokazuje kakav je karakter. Bio je i na klupi. On je naš kapetan, ja sam ga zamijenio, ali nadam se da se dogodine vraća.

Prvi cilj Hrvatske bit će da se ne vrati u rang koji je napustila.

- U ovom su uglavnom poluprofes­ionalci ili ni to. A sad ćemo igrati protiv pravih profesiona­laca. Nadam se da će se nešto i kod nas promijenit­i jer, osim Siska iz kojega je pet-šest igrača te četiri koja su u inozemstvu, ostali imaju jedan trening tjedno! Jednostavn­o nedostaje leda. Sad smo dobili

Ice Dome, Sisak je ušao u AHL ligu i možda povuče mlađe igrače koji će osjetiti profesiona­lizam.

Možda ste primijetil­i, ali u reprezenta­ciji više ne dominiraju prezimena s “ch” završetkom...

igrali stranci koji su igrali za Medveščak. Valjda je njih 40 dobilo putovnicu. I više nemaju nikakve veze s Hrvatskom. Sad samo Mark Katić igra u Villachu, rodom je iz Kanade, ali on živi u Hrvatskoj preko ljeta - govori Domen, koji se u Hrvatsku doselio prije 15 godina i postao pravi purger.

- Rodio sam se u Ljubljani, igrao sam i za Sloveniju, čak i s Kopitarom. Dobio sam priliku u Zagrebu, a trebao sam čekati četiri godine da dobijem priliku igrati i za Hrvatsku. Veliki sam navijač Dinama. Živim u blizini stadiona, pa sam često na utakmicama sa sinom. ■

- Ranije su za nas

 ?? ?? Hrvatska će dogodine igrati u IB diviziji
Hrvatska će dogodine igrati u IB diviziji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia