24sata

Brončane seke: ‘Hvala, baba, ako si gledala’

Ivana i Josipa Jurković osvojile prvu žensku medalju u veslanju za Hrvatsku od 2012.

- Piše: DAVOR KOVAČEVIĆ

Bilo je napeto,

vjerujemo gledatelji­ma i više nego nama! Možemo reći da smo se prošvercal­e do zadnjih 500 metara, ali onda smo pokazale našu krv s kamena, s otoka.

Ivana i Josipa Jurković, velolučke sestre, osvojile su brončanu medalju na Europskom veslačkom prvenstvu u Szegedu. Sestre su s vremenom 8:03.13 doveslale do velike medalje, štoviše, prve za hrvatsko žensko veslanje još od 2012. godine.

U prvih 1500 metara staze bile su na četvrtoj poziciji, da bi u zadnjih 500 metara uslijedio sjajan finiš koji im je donio broncu ispred Čehinja i Britanki. Zlato je pripalo Rumunjkama (7:52.05), a srebro Grkinjama (8:00.87).

ovo je naša prva seniorska medalja i idemo dalje graditi - rekla je Josipa, dok se Ivana samo zahvaljiva­la od sreće.

- Hvala, mama i tata, hvala, baba, ako si gledala utrku, hvala obitelji i prijatelji­ma i svima koji su bili uz nas. Ivani i Josipi ovo je najbolji mogući poticaj prije kvalifikac­ijske regate za Olimpijske igre u Parizu koja se održava u

- Prezadovol­jne smo,

švicarskom Luzernu od 19. do 21. svibnja. Lako je moguće da Hrvatska u Parizu dobije i žensku veslačku posadu, cure su ovih dana u fantastičn­oj formi.

Nju još hvataju

braća Sinković. Martin i Valent nisu uspjeli nastaviti žetvu medalja, u finalu dvojaca osvojili su četvrto mjesto, s devet sekundi zaostatka za zlatnim Britancima (7:10.52). Do bronce, koju su uzeli Švicarci, dijelile su ih četiri sekunde. - Ne mogu reći da je utrka bila kako smo očekivali. Nakon kvalifikac­ija i polufinala, nadali smo se da ćemo biti bliže borbi za medalju, ali ovo je još jedna lekcija. Idemo sada malo odmoriti i nastavljam­o s pripremama za ostatak sezone i Pariz - rekao je Martin. - Definitivn­o nismo zadovoljni utrkom, očekivali smo više. Prve dvije utrke su bile bolje, probavali smo neke nove stvari, ali ovo nam je dobra škola i nekad stvarno treba vidjeti kako ne. Još uvijek smo pozitivni, znamo da možemo dići formu i jedva čekamo daljnje pripreme. Vjerujemo u sebe i idemo dalje još jače - poručio je optimistič­no Valent. ■

 ?? ?? Sestre Jurković donijele su ženskom veslanju prvu medalju od 2012.
Sestre Jurković donijele su ženskom veslanju prvu medalju od 2012.
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia