24sata

RUSIJA ŽELI HARKIV: ‘RAT SAD ULAZI U KLJUČNU FAZU’ UKRAO PARFEME PA GA UDARIO AUTO

-

Ruske snage pokušale su kopneni proboj prema Harkivu, drugom najvećem gradu u Ukrajini

Ruske snage krenule

su s napadima na Harkivsku oblast u Ukrajini, pokušavši kopneni proboj prema drugom najvećem ukrajinsko­m gradu, Harkivu. Ukrajinske oružane snage potvrdile su da traju borbe za nekoliko naselja u toj oblasti. Napad je odbijen, ali Rusi i dalje pokušavaju ući u mnoga naselja uz granicu, zbog čega je Ukrajina bila prisiljena poslati dodatne snage na to područje. Ukrajina je, podsjeća HRT, oslobodila veći dio Harkivske oblasti u protuofenz­ivi u jesen 2022. godine.

- U fokusu nam je Harkivska regija. Ruske snage pokušale su proširiti svoje operacije, ali naši vojnici, topništvo i bespilotne letjelice

snažno su odgovorili okupatoru. U Harkivsku regiju šaljemo dodatne vojne snage. Uništavat ćemo okupatora duž naše granice i cijele bojišnice kako bismo spriječili rusku ofenzivu - rekao je ukrajinski predsjedni­k Volodimir Zelenski. General Oleksander Pavliuk, zapovjedni­k ukrajinski­h kopnenih snaga, rekao je kako očekuje da će u sljedeća dva mjeseca rat ući u ključnu fazu.

- Rusija zna da bi se,

ako dobijemo dovoljno oružja u roku od mjesec ili dva, situacija mogla okrenuti protiv njih - rekao je u intervjuu za The Economist. Predsjedni­k Zelenski dodao je da su Ukrajini još potrebne pravodobne buduće isporuke ključnog oružja. (dm) ■

U Zagrebu su protekla tri dana bile četiri drske krađe. U prvoj su lopovi došli do žene (65) koja prodaje domaće životinje te joj ukrali desetak tisuća eura. U drugoj je žena prevarila staricu (81) i ukrala joj novac. Nadalje, dvoje lopova su u trgovini ukrali parfeme. Jednog je pri bijegu udario auto. Četvrti lopov prevario je staricu glumivši da je medicinar. Ukrao joj nekoliko tisuća eura. (ri)

 ?? ?? ➤ Izraelske snage poziraju uz tenk tijekom sukoba u Gazi
➤ Izraelske snage poziraju uz tenk tijekom sukoba u Gazi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia