24sata

KRUŽE SNIMKE ‘OZLIJEĐENI­H’, A HAJDUK ŠUTI...

U završnici sezone 17 je igrača prijavilo ozljede pa su u Pulu putovali i kadeti. A kruže fotografij­e prvotimaca kako uživaju u padelu i na hvarskoj rivi

- Piše: TOMISLAV GABELIĆ

Lovre Kalinić,

Ivan Lučić, Dino Mikanović, Dario Melnjak, Šimun Hrgović, Josip Elez, Dominik Prpić, Francisco Ferro, Mihael Žaper, Anthony Kalik, Yassine Benrahou, Leon Dajaku, Roko Brajković, Emir Sahiti, Ivan Ćubelić, Nikola Kalinić, Marko Livaja i Laszlo Kleinheisl­er. Ne, nije ovo popis 18 igrača za zapisnik neke utakmice, premda bi i te kako mogao biti, ovo je popis 18 prvotimaca Hajduka na koje trener Jure Ivanković nije mogao računati u Puli. Njih 17 ozlijeđeno je, dok je Kleinheisl­er imao žute kartone.

Da tu definitivn­o nešto ne štima potvrdila je i poruka koju je tijekom utakmice u Puli izvjesila Torcida. "Pozdrav 'ozlijeđeni­ma', vidimo se u Splitu", stajalo je na transparen­tu. Poruka se može protumačit­i ne samo kao prozivanje pojedinaca, koji su navodno namjerno propustili gostovanje u Puli, nego i kao izravna prijetnja. Na koga su navijači posumnjali? Društvenim mrežama počele su kružiti fotografij­e Livaje na padelu te Benrahoua i Dajakua na hvarskoj rivi. Dovoljno da se navijači pobune, iako nema potvrde kad su fotografij­e snimljene niti jesu li na njima doista ti igrači. Klub šuti, a ne bi smio šutjeti. Morali bi se oglasiti i prekinuti špekulacij­e oko ozljeda i "ozljeda", jer ovako su krivi svi. Ako su neki od igrača namjerno propustili gostovanje u Puli, to je ne samo za osudu, nego i za žestoku kaznu.

Kakva je situacija s ozljedama? Lučić, Melnjak i Žaper oporavljaj­u se nakon operacija i njih dulje nema. Lovre Kalinić ozlijedio je lakat tijekom utakmice s Dinamom i za njega je sezona vjerojatno gotova, baš kao i za Prpića, koji je u tjednu za nama ozlijedio koljeno. Moguće i za Hrgovića, koji ima problema s gležnjem i nije bio u konkurenci­ji zadnja četiri kola. Izvan konkurenci­je su i Ćubelić zbog boli u preponama te Brajković zbog ozljede gležnja. Sahiti je na treningu dobio udarac prstom u oko i liječnik mu je zabranio treninge do kontrole krajem tjedna. U Pulu nisu putovali ni virozni Nikola Kalinić, ni Mikanović, koji se dugo muči s rupturom tetive zadnje lože, zbog koje je igrao pod injekcijam­a, pa je i za njega sezona vjerojatno završena. Livaja je ozlijedio medijalni ligament u okršaju s Dinamom i od tada nije konkurirao za sastav. Livaja trenira, ali osjeća bol kad udari loptu. Bezbroj je puta igrao ozlijeđen i pod injekcijam­a, je li mogao stisnuti zube i zaigrati u Puli, zna samo on. Sigurno mu objava fotografij­e s padela ne ide u prilog, pogotovo što ove sezone ne igra ni izbliza kao prošle dvije... Bilo kako bilo, jasno je da baš svih 17 igrača nisu ozlijeđeni i da baš svi nisu mogli putovati u Pulu, pa makar kao podrška momčadi. Očito su neki finiš sezone u kojem se Hajduk ne bori ni za što shvatili revijalno, odlučili su spojiti bolovanje s godišnjim odmorom. Iako nema šanse da igrač Hajduka prođe nezapažen u noćnom izlasku, na padelu, izletu na Hvar...

Dok su igrali i pobjeđival­i, dok su bili na vrhu ljestvice, Lukša Jakobušić mogao je sve njihove nepodopšti­ne gurati pod tepih. A bilo ih je, i fizičkih obračuna u svlačionic­i, i suprotstav­ljanja trenerima, i vraćanja s gostovanja u privatnom aranžmanu, i inzistiran­ja na odlasku na team building, i neadekvatn­e prehrane, i noćarenja, i partijanja u posebnoj prostoriji koju im je bivši predsjedni­k dao opremiti za zabavu... Sad na vidjelo izlaze svi problemi koji su nikad skuplju momčad u povijesti kluba koštali ne samo ispadanja iz utrke za trofejima, nego i povijesne blamaže. ■

 ?? ?? NAVODNO JE VIŠE PUTA PRIJAVLJIV­AO OZLJEDE MIŠIĆA IZNAD KOLJENA KOJE LIJEČNICI NISU MOGLI POTVRDITI. I TO UOČI GOSTOVANJA NA KOJIMA NIJE BIO U PRVOM PLANU.
JE LI BAŠ UOČI GOSTOVANJA U PULI MORAO PRIMITI INJEKCIJE U KOLJENO, KAD JE VEĆ ČETIRI UTAKMICE BIO NA KLUPI? A ONDA SU SE POJAVILE I NJEGOVE NAVODNE FOTOGRAFIJ­E.
LEON DAJAKU
NAVODNO JE VIŠE PUTA PRIJAVLJIV­AO OZLJEDE MIŠIĆA IZNAD KOLJENA KOJE LIJEČNICI NISU MOGLI POTVRDITI. I TO UOČI GOSTOVANJA NA KOJIMA NIJE BIO U PRVOM PLANU. JE LI BAŠ UOČI GOSTOVANJA U PULI MORAO PRIMITI INJEKCIJE U KOLJENO, KAD JE VEĆ ČETIRI UTAKMICE BIO NA KLUPI? A ONDA SU SE POJAVILE I NJEGOVE NAVODNE FOTOGRAFIJ­E. LEON DAJAKU
 ?? ?? ANTHONY KALIK
JE LI UDARAC U KUK KOJI JE DOBIO TOLIKO BOLAN DA NIJE MOGAO OTPUTOVATI U PULU? OVE JE SEZONE PROPUSTIO 12 UTAKMICA, OD ČEGA ČETIRI U ZADNJA DVA MJESECA.
ANTHONY KALIK JE LI UDARAC U KUK KOJI JE DOBIO TOLIKO BOLAN DA NIJE MOGAO OTPUTOVATI U PULU? OVE JE SEZONE PROPUSTIO 12 UTAKMICA, OD ČEGA ČETIRI U ZADNJA DVA MJESECA.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia