24sata

ČEKANJU DOŠAO KRAJ ZLATKO DALIĆ IMA 24 SIGURNA ZA EURO

U 12 sati objavit će preliminar­ni popis. Euru se još nadaju Moro, Jakić i Brekalo

- Piše: MATO GALIĆ

u 12 sati objavit će preliminar­ni popis za Euro. Rok je za predaju konačnog popisa 7. lipnja do 23.59 sati. Za očekivati je da će na preliminar­nom popisu biti i više od 26 nogometaša.

Dalić je reprezenta­ciju preuzeo u listopadu 2017. Na klupi "vatrenih" sjedi već 2417 dana. Uskoro će postati najdugovje­čniji naš izbornik. Miroslav Blažević vodio je Hrvatsku 2437 dana. Tajna je Dalićeve dugovječno­sti na klupi postavljen­a hijerarhij­a. U njegovu kadru zna se "tko kosi, a tko vodu nosi".

Dalić ima 24 sigurna za Euro. Golmani su Dominik Livaković (Fener), Ivica Ivušić (Pafos) i Nediljko Labrović (Rijeka). Na preliminar­nom popisu trebao bi se naći i Dominik Kotarski (PAOK). Na desnom beku bit će Josip Stanišić (Bayer) i Josip Juranović (Union Berlin). Stanišić puca od samopouzda­nja, njegov klub postao je prvi u povijesti koji je osvojio Bundesligu bez poraza. Juranović je s Unionom jedva ostao u ligi i na Euru će biti pričuva.

Stoperi su Joško Gvardiol (City), Josip Šutalo (Ajax), Domagoj Vida (AEK), Marin Pongračić (Lecce) i Martin Erlić (Sassuolo). Potonji je jučer protiv Cagliarija izašao zbog ozljede. Ako ozljeda bude teže prirode, na popis za Euro uskočit će Duje Ćaleta-Car (Lyon). Borna Sosa (Ajax) bit će na popisu, ali iza njega sezona je za zaborav. U ligi je odigrao tek 16 utakmica (10 započeo). Od travnja do danas odigrao je samo dvije utakmice. Dobio je devet minuta protiv Twentea i 10 protiv Excelsiora. U ništa boljoj situaciji nije ni Borna Barišić (Glasgow). Pod upitnikom je za konačan popis.

U veznoj liniji velika je gužva. Luka Modrić (Real), Marcelo Brozović (Al-Nassr) i Mateo Kovačić (City) bit će prvotimci. Tu su i Lovro Majer (Wolfsburg), ali i mlade zvijezde - Martin Baturina (Dinamo) i Luka Sučić (RB Salzburg). Potonji je zbog lakše ozljede koljena propustio turneju u Egiptu. Mario Pašalić (Atalanta) konkurirat će za desno krilo. Desno krilo, ali i špicu može odigrati i Andrej Kramarić. Marco Pašalić oduševio je igrama u Rijeci. Za lijevo krilo opcije su Marko Pjaca (Rijeka) i

Ivan Perišić (Hajduk). Tu je i Luka Ivanušec (Feyenoord).

Za mjesto prvog napadača borit će se Ante Budimir (Osasuna) i Bruno Petković (Dinamo). Budimir je u 135 nastupa za Osasunu zabio čak 46 golova. Drugi je najbolji strijelac u klupskoj povijesti (Roberto Torres zabio 60). Nominiran je i za momčad sezone LaLige.

Osim spomenutih Kotarskog i Ćaleta-Cara, mjestu na preliminar­nom popisu mogu se nadati još Nikola Moro (Bologna), Kristijan Jakić (Augsburg), Josip Brekalo (Hajduk)... Najveći gubitnici? Dion Drena Beljo u Augsburgu je ispao iz svih kombinacij­a. Petar Musa transferom iz Benfice u Dallas nestao je s radara. Daleko od očiju, daleko od srca... ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia