24sata

Oršića trener ponižava, a Daliću jako nedostaje

POKER ‘VATRENIH’ OPORAVLJEN­IKA Perišić, Rog, Melnjak i Oršić potrgali križni ligament, a potonji se najdulje oporavljao

- Piše: ANTE BUŠKULIĆ

Zlatko Dalić

dobro je prošao, da pokucamo o drvo. Svi su zdravi, jedino je Nikola Vlašić upitan, ali i on se stigne oporaviti do Eura. Takvo mišljenje prevladava kako se Euro bliži i nakon što je izbornik odredio 26 igrača i devet zamjena uoči priprema u Rijeci. No je li zaista tako? Ne ulazeći u slučajeve Livaje, Lovrena ili Rakitića, koji bi se vjerojatno našli na popisu, ali više ne žele igrati za reprezenta­ciju, ili u slučaj Perišića, koji ima volju, no još hvata formu, "vatreni" ipak imaju više ozlijeđeni­h. Nije to samo Vlašić. - Na samom treningu reprezenta­cije igra se puno brže, druga muzika se svira nego na utakmicama HNL-a. Gledam Perišića, kad ode u sprint, zapuše se.

Umoran je, nema svježine, tek je na 40 posto svojih mogućnosti, vjerojatno trenira deset puta više od svih, čak i previše u ovoj fazi. Pitanje je i hoće li Pjaca biti spreman fizički, a žao mi je kako Oršića tretiraju, daju mu minutu-dvije, ponižavaju­će, a mogao je koristiti reprezenta­ciji - ustvrdio je na HTV-u Tomislav Ivković.

nakon gotovo sedam mjeseci zaigrao Dario Melnjak (31), dok su kako se samo poklopilo - 3. travnja trojica (povremenih) "vatrenih" zaigrala prvi put nakon teške ozljede. Ivan Perišić (35) za Hajduk, Marko Rog (28) za Dinamo i Mislav Oršić (31) za Trabzonspo­r.

Od njih četvorice Perišić je prevažan

U nedjelju je prvi put

da bi ga se Dalić odrekao prije nego što ga vidi, dobije u ruke na dva tjedna treninga, ostale trojice nema. Rogove su šanse, s obzirom na konkurenci­ju, ionako bile osrednje, Melnjakove nešto veće, ali Oršić je bio zicer. Do teške ozljede... Nažalost, ljubimac Dinamovih navijača koji je asistencij­om protiv Brazila donio polufinale u Katru, a golom Maroku i broncu, od odlaska iz Maksimira nema sreće. U Engleskoj nije igrao, u Turskoj se odmah ozlijedio.

I od trojca koji se vratio na teren ozlijedio se najranije i igrao najmanje! Svima je puknuo križni ligament, Oršiću 23. srpnja, Rogu pet dana kasnije, a Perišiću 20. rujna. Svi su se vratili na teren istog dana i svi su dosad odigrali osam utakmica. Ali Oršić samo 56 minuta, Rog 84, a Perišić već 304 minute, pri čemu je dvaput bio i u početnoj postavi te je zabio jedan gol.

To ponižavanj­e o kojem je govorio Ivković odnosi se na činjenicu da je za turski klub - u koji ga je doveo Bjelica, koji je u međuvremen­u dobio otkaz i u Trabzonspo­ru i u Unionu - od osam utakmica šest puta igrao manje od deset minuta, a čak triput po samo minutu!?

I dok ga Dinamovi navijači opet žele u plavom dresu, a ugovor s Turcima ima do ljeta 2025., činjenica stoji da takvog igrača na Euru nećemo imati. I nedostajat će. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia