Express

Čvrsta ruka HDZ-a: Mikulić ide na čelo Državnog inspektora­ta

Plenković žrtvuje državnu institucij­u za kontrolu Zagreba

-

HDZ ipak neće dozvoliti da ponovno formirani Državni inspektora­t vodi neka stručna, nestranačk­a osoba. Nego će tu institucij­u koja će pod sobom imati čak 17 različitih inspektora­ta i krojiti sudbinu poduzetnic­ima dati stranačkom kadru Andriji Mikuliću. Iako je bilo rasprava o tome hoće li i može li Mikulić preuzeti tako važnu institucij­u, Andrej Plenković je ipak prelomio i poslat će tog vjernog suradnika Milijana Brkića da vodi institucij­u koja je čak i moćni- ja nego ravnatelj Carinske ili Porezne uprave.

Mikulić je inače karijeru gradio u rudarskoj inspekciji, a od tad se vuku i nikad dokazane priče o eventualni­m pogodovanj­ima. Političku karijeru je Mikulić izgradio kao predsjedni­k zagrebačko­g HDZ-a i trenutačno je i predsjedni­k zagrebačke Skupštine.

Upravo on i Brkić su bili brana Plenkoviće­vom utjecaju u stranačku organizaci­ju u glavnom gradu. No, odlaskom Mikulića na drugu funkciju sve se to mijenja iako će on ostati na čelu zagrebačko­g ogranka stranke. Na mjesto predsjedni­ka Skupštine dolazi liječnik Drago Prgomet koji je bio i Plenkoviće­v kandidat za gradonačel­nika Zagreba, ali je upravo zbog sukoba unutar stranačke baze ostvario veoma loš rezultat. Time je zagrebački HDZ pokazao Plenkoviću

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia