Express

Pomislio sam: ‘Bože, smjenjuju Bačića, Stipića, Čakarun!?’. A tad sam shvatio...

-

Prijatelj mi je rekao da demonstran­ti traže smjene na TV-u, ali u Beogradu. N1 je izravno prenosio napad demonstran­ata na RTS, Nova i RTL su imali posebne vijesti - a HRT ništa!?

Lijepo se zabavljam neku večer, kad mi prijatelj, koji inače stalno prati portale, uzbuđeno reče: ‘Demonstran­ti zauzeli televiziju, traže smjene i žele govoriti u Dnevniku’! Pitam - koga žele smijeniti - Bačića, Stipića ili Čakarun? Pa ti nisi normalan, to je na srpskoj TV u Beogradu! Idem gledati naše dalekovidn­ice - Nova TV ima izvanredne vijesti, RTL i HTV - ništa. TV N1 ima izravni prijenos iz zgrade RTS-a pa se pitam - zašto HTV na HTV 4 ne preuzima taj program? Kako su demonstran­ti upali u zgradu, kakvo je osiguranje oko zgrade RTS-a? HRT je na početku Domovinsko­g rata imao izuzetno slabo osiguranje pa je Antun Vrdoljak tražio od predsjedni­ka Tuđmana da nam dodijeli jako osiguranje za zgradu HRT-a na Prisavlju. Interesant­an je bio Tuđman. Treba se bojati, rekao je, nekih ekstremnih snaga HOS-a da upadnu u zgradu televizije. Dođoše tako pripadnici specijalni­h snaga iz Kumrovca na čelu s izuzetno sposobnim Mladenom Mikolčević­em zvanim Padobranac, koji je sve sredio u dva dana. Postavio je puškomitra­ljeze, protuavion­ske topove, a oko cijele zgrade HTV-a stavio nagazne mine. Jedne noći nenadano ode Padobranac braniti Vukovar. a s njim ode i shema minskog polja. Na tom polju je stradao šofer američkog ambasadora koji je na znak uzbune iskočio iz kola i stao na minu. Ode noga. Padobranac je jurio po ratištima širom Hrvatske, časno i hrabro se borio te postao jedan od dva najmlađa generala.

Danas se družimo, pričamo, ali i pjevamo... Demonstran­ti u Beogradu najavljuju ponovni pohod na zgradu RTS-a pa možda rukovodstv­o oko zgrade postavi mine, a kako izgleda dobro je da se to učini i ispred zgrade predsjedni­ka Srbije. To je pravi kontakt vožda s narodom. Vidjeli smo na RTL Televiziji pokušaj rehabilita­cije četništva u Višegradu, ali ne i na HTV-u. Taj čin je jasno osudio premijer Plenković koji je boravio u Neumu, što smo čuli na drugim TVima, ali ne i na HTV-u, kao ni njegovo obraćanje na temu “Europski Ustav za BiH”, što je izravno prenosila TV N1. Zar je moguće da će nakon izjave premijera da će vjerojatno biti jedna kolona sjećanja za Jasenovac ipak biti tri? Pa zašto se sramotimo? Zar ne poštujemo žrtve? Vidjesmo kako je Plenković s pažnjom i zagonetnim smiješkom pratio prosvjed protiv nasilja na Trgu kralja Tomislava, a sutradan u zgradi Vlade primio delegaciju na čelu s Jelenom Veljačom, ponovno s istim osmijehom, ali i obećanjem da će se zakon mijenjati. Stigla je Veljača i kod predsjedni­ce svjesna protokolar­nog susreta, ali uvijek protiv nasilja, a za ljubav... E baš zbog velike ljubavi je

17. put Klepetan došao svojoj vjernoj ljubi, rodi Malenoj. Zašto je “Ples sa zvijezdama” Nove TV puno gledaniji od “Pjevajmo sa zvijezdama” HTV-a? Što sugerira naziv nove emisije Nove TV “Ljepotice i genijalci”, da su muškarci pametni, a žene samo ljepotice?

Novi podaci kažu - 60 posto nacije je predebelo. Treba - vježbati, šetati i uživati život.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia