Express

HRT je čak i za svoju obljetnicu priredio malu seosku zabavu, probili su ‘duplo dno’

-

Zapostavit­i dobitnike nagrada, posebno one za životno djelo, neprofesio­nalno je, nekorektno i bahato u površnosti i neznanju. Imena urednika koji to i nisu sram me napisati

Bijaše prelijepo gledati kako kod prastarih Banskih dvora uz državne počasti hrvatski premijer Andrej Plenković dočekuje kancelarku Angelu Merkel, jednog od najmoćniji­h državnika svijeta. Službeni posjet prođe, a navečer na HDZ-ov skup dođe Manfred Weber. On je nazvao Plenkovića jednim od najznačajn­ijih političara EU, a pohvale mu je dala i Angela Merkel. Govoreći o Europi, oboje su istakli potrebu borbe protiv nacionaliz­ma. Predsjedni­k HDZ-a u izuzetno nadahnutom govoru nabrojio je najvažnije uspjehe svoje stranke od Franje Tuđmana do danas. Vidjeli smo sasvim novog, izuzetno odlučnog Andreja Plenkovića, koji se pokazao kao vrstan govornik u svakom pogledu. On logično podiže glas bez vikanja, ima izvrsnu interpreta­ciju i dramaturgi­ju, odličnu i usklađenu gestikulac­iju ruku - ukratko - on je briljantno vladao ukupnim nastupom. Glazbeni program slab i predug - to nije bila “Strana A”, kako su je

najavljiva­li, nego “Strana

C”, osim kraja s pjesmom “Bože, čuvaj Hrvatsku”. I još nešto – Thompsonov­a pjesma “Lijepa li si” može za domaću uporabu, ali Herceg-Bosna nije u Hrvatskoj i s ovim porukama ne ide se u Europu.

Skup je izravno prenosio TV N1, ali ne i HTV 4 koji je trebao planirati i izravno prenositi skupove svih stranaka koji se pojavljuju na izborima za EU. Ali kako poštovati druge kad ne poštuješ sebe?

HRT je svoju godišnjicu na ekranima prikazao maksimalno neprofesio­nalno i neodgovorn­o. U “Dnevniku” kratak prilog, dobitnike nagrada jedva da smo čuli, suprugu osnivača televizije, uvaženu Nevu Šibl, vidjeli smo doslovno sekundu, bez riječi, sve skupa bio je to na brzinu sklepan prilog. Ali da stvari mogu biti još gore, pokazala je djelomična snimka svečanosti na 4. programu u 20 sati. Pa tko je tu lud? Vrhunac priredbe su dobitnici, koji su tretirani onako uzgred, ali zato smo čuli i vidjeli sve, ali baš sve, nastupe pjevača amatera, djelatnika HRT-a... Odlično za internu uporabu, ali tome posvetiti najveći prostor, a zapostavit­i dobitnike, posebno one za životno djelo, neprofesio­nalno je, nekorektno i bahato u površnosti i neznanju. Imena urednika koji to i nisu sram me napisati. Zašto sve televizije u utorak, 21.

5., objavljuju slike bogate kineske poduzetnic­e kraj spomenika Titu u Kumrovcu, a HTV to cenzurira? Spektakula­ran TV prijenos Izbora za pjesmu Eurovizije i briljantni komentar Duška Ćurlića. Bravo, Ćiro, majstore! Svoje sudjelovan­je u spotu SDSS pametno je komentirao objašnjenj­em da smo svi jednaki i da nam treba tolerancij­a. Miroslav Blažević je stostruko dokazao svoje hrvatstvo kad je to bilo najteže i on ima nemjerljiv­e zasluge za Hrvatsku. I zato poruka Ćiri - ne pakirati! Iskrene čestitke neumornom borcu za istinu i pravdu, visoko moralnoj i časnoj Maji Sever na izboru za predsjedni­cu Sindikata novinara Hrvatske .

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia