Express

Šavorić: Niti postoji grupa Borg niti je Boris Šavorić član Borga

Neobično reagiranje nakon otkrića posla s jaružalom

-

Odvjetničk­i ured Šavorić, kojemu je na čelu ugledni odvjetnik Boris Šavorić, nisu htjeli ništa odgovoriti 24sata koji je prvi objavio priču da ih je angažirala belgijsko-luksemburš­ka grupacija Jan De Nul. Podsjetimo, oni su izabrani za hrvatski tim pravnika ove godine. Jan De Nul je pregovarao s ministrom Darkom Horvatom prvo oko dovršetka moćnog broda jaružala vrijednog 1,23 milijarde kuna. Kad pregovori nisu uspjeli, naplatili su jamstva

od 923 milijuna kuna. Sad pregovaraj­u o cijeni i država će im nakon stečaja Uljanika prodati taj isti, skoro dovršeni brod za 700 do 750 milijuna kuna, u čemu će Jan De Nul značajno bolje proći od države. Šavorić je prijatelj premijera Andreja Plenkovića i jedan od pisaca tzv. “lex Agrokora”. Grupa koja je pisala zakon, a kasnije su neki od njih naplatili svoje usluge od Agrokora u milijunski­m iznosima nazvana je grupa Borg jer ih je tako nazvao sam Ante Ramljak, bivši izvanredni povjerenik.

Tportalu, koji je prenio tekst, Šavorić je poslao reagiranje iako i dalje nije odgovorio na originalni upit. U tom reagiranju Šavorić navodi niz, po njemu, pogrešnih teza, od koje neke nisu ni spomenute u članku. Ali unatoč svim prepiskama koje su objavili mediji u slučaju Agrokor, oni i dalje tvrde da nisu bili dio toga.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia