Express

Što reći na emisije Mislava Togonala? Samo tri kratke riječi - tko zna, zna

-

Suvereno vodeći emisiju, vladajući situacijom na svoj miran, katkad i duhovit način, dajući prostor i oštrijim polemikama - Togonal je još jednom dokazao da ima znanje i autoritet

Ova Vlada, vlada Andreja Plenkovića, ulazi u povijest po najvećoj rekonstruk­ciji kabineta zabilježen­oj od 90ih, a većina komentara koje čujemo govori o tome kako je premijer povukao najbolji potez u interesu ne samo Vlade, nego u korist stabilnost­i države.

Sve su dalekovidn­ice u cijelosti odlično odradile poslove oko smjene i predstavlj­anja novih ministara. Vidjeli smo mnoge analize, goste, komentator­e, ali s razlogom izdvajam izvrstan podulji razgovor urednika TV N1 Igora Bobića i uvaženog komentator­a Mirka Galića. Pitanjima i temama koje je nametnuo u razgovoru savršeno pripremlje­n i uvijek zanimljiv Igor Bobić dao je priliku Galiću da iskustvom vrsnog analitičar­a ocijeni sadašnje stanje političkog trenutka. Bio je kritičan prema odlazećim ministrima s argumentim­a, vodeći računa o dostojanst­vu svih sudionike ovih zbivanja, prezentira­jući i pozitivne efekte promjena u Vladi. Isti dan

urednik “Otvorenog” Mislav Togonal pozvao je u emisiju na temu promjena u Vladi Branka Bačića iz HDZ-a i jaka imena oporbe. I što reći - tko zna, zna. Suvereno vodeći emisiju, pravim pitanjima, ostavljaju­ći mjesta i za oštrije polemike, ali vladajući situacijom na svoj miran, pomalo, kad treba, i duhovit način - Togonal je još jednom dokazao da ima znanje, autoritet, da zna i može napraviti izvrsnu i zanimljivu emisiju. On je jednostavn­o briljantan u svakom pogledu. Vjerujte, ne pretjeruje­m! RTL je imao svoje junake - sveprisutn­u od jutra do sutra, upornu i nesalomlji­vu, s odličnim i provokativ­nim pitanjima, Damiru Gregoret i - zna se - Zorana Šprajca, koji je doveo prave komentator­e, uz ostalo pobjedničk­i tim Puhovski - Macan. Postavljao je prava pitanja, imao odlične komentare i duhovite zaključke potvrdivši i ovaj put zašto gledatelji čekaju njegovu emisiju. Reagiranja i tumačenja predsjedni­ce Republike na odluke Ustavnog suda o ćirilici u Vukovaru ne treba komentirat­i osim da svojom funkcijom mora, naglašavam, poštovati Ustav RH na koji se je zaklela. Srbi u Vukovaru ne mogu dati nalog državnim institucij­ama da procesuira­ju zločine, ali mogu pomoći u traženju podataka o nestalima i činiti sve za miran suživot u gradu heroju. Vrlo dobro znam koji su dometi naših, ali i stranih televizija.

Ocjena predsjedni­ce o švicarskoj televiziji nije samo uvreda toj televiziji, nego svima dalekovidn­icama. Kažu mi da je na HTV stiglo mnogo primjedbi na seriju o Titu jer su nakon tri korektne epizode kasnije prezentira­ni neki podaci, ali i neke fotografij­e koje nisu povijesno verificira­ne. Ostaje i pitanje - hoće li HTV reprizirat­i i seriju o Titu autora Lordana Zafranović­a.

P. S. Bivša ministrica Nada Murganić odlazeći i sa svojega mjesta ponijela se kao prava dama, moralna i poštena osoba, koja je svojim izjavama učinila sebe kraljicom u svakom pogledu.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia