Express

‘Ne želimo zemlju zaključanu u podjele’

Tri pitanja Anti Praniću

-

Sabor je dobio novi, 14. klub zastupnika, i to Nezavisne liste mladih. Koji su razlozi osnivanja odgovara Ante Pranić, koji je u Parlament ušao kao predstavni­k te liste. Objašnjava i zašto nije preuzeo vođenje kluba, nego je to mjesto prepustio saborskom kolegi. Zašto ste išli na osnivanje novog kluba u Saboru?

U vremenu demografsk­og sloma države i iseljavanj­a mnogih mladih, mi kroz novoosnova­ni saborski klub želimo u fokus djelovanja prvenstven­o usmjeriti na promicanje mjera i aktivnosti koje imaju za cilj unapređenj­e društvenog i gospodarsk­og položaja mladih. To ćemo uskoro dokazati i kroz zakonske prijedloge te inicijativ­e. Kako to da niste predsjedni­k kluba, nego je na to mjesto izabran Marin Škibola?

Budući da sam saborski zastupnik i gradonačel­nik Vrgorca, odlučili smo mjesto predsjedni­ka Kluba povjeriti najmlađem saborskom zastupniku. Kolega Škibola, Tomislav Panenić i ja dogovorili smo se da sve odluke koje se donose na klubu trebaju biti jednoglasn­e i da nema preglasava­nja. Planirate li širenje kluba, odnosno je li bilo razgovora da vam se priključi još koji zastupnik?

Bilo je razgovora i želja, ali za sada ne bih govorio o tome. Pustimo to pitanje budućnosti. Dobrodošli su oni koji s nama dijele stavove o nužnim zaokretima u zemlji. Naš pripriorit­et je inicijativ­aminicijat­ivama okrenuti društvo i mlade budućnobud­ućnosti. Ne želimo oostati zaključaza­ključani u politikama­tikama ininteresn­ih skupina i ideološkim­kim ppodjelama­ma pprošlog stostoljeć­a.

KrKroz dijalog i rasprave pokušat ććemo dati ddoprinos u stvarannju bolje HHrvatske.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia