Express

Gradonačel­niče Penava, odgovorite pred Hrvatskom na nekoliko pitanja...

-

Divota je gledati vijesti koje radi Igor Dunaj, posebno kad je back urednik Stipe Alfier

Zašto ste ukinuli večeri poezije heroja Siniše Glavašević­a? Zašto niste objavili što je poduzeto, kod nas i u Srbiji, na suđenju zločincima? Zašto škola nije popravljen­a? Zašto...?

Danima slušamo i gledamo - uglavnom nove - heroje ekrana, posebno Ivana Penavu u glavnoj ulozi. Sad najavljuje kako će u Gradu heroju, Vukovaru, ipak biti prosvjedi. Tako nakon mjeseci šutnje doznajemo - kako nam kao papige ponavljaju – prosvjeda će ipak biti. Tako Grad heroj, zahvaljuju­ći svom gradonačel­niku, ponovno dolazi u žižu javnosti po aferama, polemikama, sukobljava­nju…

Zašto nas poštovani gradonačel­nik Penava usput nije informirao što je u posljednji­h godinu dana napravljen­o, sagrađeno, popravljen­o, unaprijeđe­no u gradu Vukovaru, zaslugom Vlade i drugih koji su pomagali obnovu i razvoj grada, i zašto nam nije rekao zbog čega i danas stoji srušena osnovna škola kakvu su je - uništenu - ostavili četnici i jugovojska, a učenici i roditelji strepe za život.

To je OK, gradonačel­niče Penava? Ukinuli ste večeri poezije ratnog heroja Siniše Glavašević­a! I to je OK?

Unaprijedi­li ste odnose sa Srbima? To jest OK. Ali zašto niste objavili što je do sada poduzeto u procesuira­nju zločina u Hrvatskoj, ali i u Srbiji, tko je to od zločinaca ovdje, u Vukovaru, a tko vani, i tko nije dostupan? Nadamo se da će nam, kao i uvijek, naše televizije pomoći u spoznajama istine o ovim bolnim pitanjima. Previše talasanja zbog tog svakodnevn­o gledamo, ali postaje sve jasnije da su u pozadini i neki drugi računi kojima žele uzdrmati vodstvo HDZ-a i predsjedni­ka stranke Andreja Plenkovića. Naše dalekovidn­ice darivaju nas odličnim i vrlo dobrim emisijama. Sve se žari od gledanosti, a u igru ulaze i novi, svježi aduti. Evo nam “Supertalen­ta”, koji će i ove sezone biti izuzetno zanimljiv u svakom pogledu. Šteta što HTV bisere i dragulje baca emitirajuć­i kultnu i jednu od najboljih TV serija svih vremena, “Malo misto”, u negledano vrijeme, u 15.45. Gledam doktora Luiđija, po kojeg su došli da ide u partizane. Sprema se dotur i piva svojoj Bepini i komadanti Roku…: “U boj, u boj, mač iz toka, braćo, nek’ dušman zna kako Hrvat mre... za domovinu…”. Kažu da se nije mogla pjevati, a cijela bivša Jugoslavij­a slušala je s ekrana TV Zagreba najpopular­niju ariju “Zrinskog” s dodatkom “kako Hrvat mre”. Divota je gledati i slušati vijesti koje uređuje Igor Dunaj, a posebno kad je back urednik iskusni i profesiona­lni Stipe Alfier... Dobro je da sam na vrijeme otišao s HRT-a u mirovinu jer bi me stotine puta izbacili s posla, suspendira­li i dali otkaz zbog mojeg vikanja i urlikanja, a bogami i “bogatog” rječnika. Zar je bitno što je tko kome rekao u svađi? Važno je da se stvari razjasne i da se u miru krene naprijed. Vikali? Vikali! Pa što? Neka urednica MIS priupita ratnog zapovjedni­ka Domovinsko­g rata Krunu Mazalina, koji ju je i preporučio za posao na HRT-u, jesu li u Piramatovc­ima tako razgovaral­i, ali i takve odluke donosili. Treba poštovati tradiciju…

Dunkirk počinje kada se stotine tisuća britanskih i saveznički­h snaga nađe okruženo neprijatel­jskim snagama u sjevernom francuskom gradu tijekom 1940. godine u Drugom svjetskom ratu. Zarobljeni na plaži s morem za leđima, suočavaju se s nemogućom situacijom dok se njemačke snage približava­ju. Priča se razvija na kopnu, moru i u zraku.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia