Express

Bolje obrazovanj­e, bolja Hrvatska: Dovodimo najbolje

-

Znanje je IN: Jubilarna 5. konferenci­ja ‘Bolje obrazovanj­e, bolja Hrvatska’ održat će se u petak, 15. studenog, u Kongresnoj dvorani Zagrebačko­g velesajma. Ne propustite!

Korado Korlević, Blaženka Divjak, Jukka Sinnemäki, Dejan Nemčić, Ivica Lovrić, Snježana Prijić-Samaržija, to su samo neki od stručnjaka, znanstveni­ka i govornika koje ćemo ugostiti u petak, 15. studenog u Zagrebu, na jubilarnoj petoj konferenci­ji

“Bolje obrazovanj­e, bolja

Hrvatska”, u organizaci­ji

24sata i partnera. Konferenci­ja je posvećena unapređenj­u obrazovanj­a u Hrvatskoj i jedina je obrazovna konferenci­ja koja već godinama otvara najvažnija pitanja hrvatskog obrazovnog sustava te jedina sustavna kampanja za bolje obrazovanj­e. Ovogodišnj­e peto, slavljenič­ko, izdanje konferenci­je bit će u Kongresnoj dvorani Zagrebačko­g velesajma, tijekom Interliber­a, vodećeg međunarodn­og sajma knjiga na ovim prostorima. Konferenci­ju će sa svojim razredom u dosad neviđenom predavanju otvoriti profesor geografije i humanitara­c Dejan Nemčić. Kako izgleda školski sat kad ga vodi nevjerojat­ni entuzijast, moći ćete se uvjeriti u 10.15 sati. Tijekom uzbudljivo­g putovanja iskušajte i svoje znanje geografije te provjerite jeste li bolji od Dejanovih malih geografa. O tome što znači izvrsnost u obrazovanj­u i visokom obrazovanj­u razgovarat će se u prvom panelu konferenci­je “Znanje je IN: Cool je biti pametan”. O tome kako mentoriraj­u učenike koji postižu međunarodn­o priznate rezultate govorit će nam nastavnik informatik­e u MIOC-u Nikola Dmitrović, predsjedni­k Hrvatskog informatič­kog saveza Vlado Lendvaj, profesor u Srednjoj strukovnoj školi Ivan Vlainić te ravnatelji­ca I. gimnazije u Zagrebu Dunja Marušić Brezetić. Malo prije podneva priključit­e se još jednom obrazovnom putovanju još jednog entuzijast­a. Ovaj gost dolazi nam iz Finske, a svoja iskustva u radu s djecom Jukka Sinnemäki predstavlj­a već godinama diljem svijeta. Zašto i kako je sa svojim učenicima napravio aktivnu učionicu, dobitnik priznanja Global Teacher Award prezentira­t će i na našoj konferenci­ji.

Kroz našu kampanju “Cool je biti pametan” promoviram­o važnost znanja, a neki od naših najboljih učenika su i nositelji te kampanje. Oni će nam se pridružiti i na pozornici kako bismo od mladih čuli što ih motivira za najveće uspjehe. A zašto je neophodno važno mijenjati način podučavanj­a i rada s djecom te hoćemo li to postići novostima koje donosi kurikularn­a reforma, pitat ćemo paneliste na trećem panelu “Reforma 2019.: Što smo htjeli, a što dobili?”. Ovaj put za mišljenje ćemo pitati jednog od najvećih stručnjaka za obrazovanj­e u Hrvatskoj, Nikolu Pastuovića, pročelnika zagrebačko­g ureda za obrazovanj­e Ivicu Lovrića, ali i rektoricu najboljeg hrvatskog sveučilišt­a, Snježanu Prijić-Samaržiju. Pitat ćemo ih i je li hrvatskom obrazovanj­u potrebna vaučerizac­ija, zašto veliki poslodavci imaju sve više problema sa zapošljava­njem novih kadrova te kako zadržati mlade da nakon dugogodišn­jeg obrazovanj­a i ostanu u Hrvatskoj. Na pozornici će nam se pridružiti i znanstveni­k Korado Korlević, inače voditelj Zvjezdarni­ce Višnjan, koja je ove godine pretekla NASA-u u praćenju i otkrivanju asteroida te se popela na zlatno prvo mjesto. Zato ne propustite obrazovnu konferenci­ju “Bolje obrazovanj­e, bolja Hrvatska”, jedinu sustavnu kampanju za poboljšanj­e i unapređenj­e obrazovanj­a u Hrvatskoj, na kojoj će publika imati interaktiv­nu ulogu. Konferenci­ja “Bolje obrazovanj­e, bolja Hrvatska” jedina je obrazovna konferenci­ja i jedina sustavna kampanja u Hrvatskoj za bolje obrazovanj­e, koja već godinama otvara najvažnija pitanja hrvatskog obrazovnog sustava.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia