Express

Jedna molba bivšoj predsjedni­ci. Molim vas, recite narodu gdje je draga Kika...

Naše pjevačice gledamo u haljinicam­a, ili malim majicama, ili hlačicama, ili s djetetom u šetnji... Samo nemaju novih pjesama. Bez brige, velika Amira Medunjanin ima album!

- Piše: MIROSLAV LILIĆ

Lijepa si zemljo moja, meni najljepša, govori velikan riječi Jure Kaštelan. Sadašnji trenutak zahtijeva promjenu zadnje riječi u - meni najluđa.

Zato nekoliko kviz pitanja. Pitanje broj 1 - zašto predsjedni­k Republike Zoran Milanović neće biti na konstituir­ajućoj sjednici Sabora, a Plenković i Jandrokovi­ć dođoše na njegovu inauguraci­ju? Stipe Mesić kaže da je predsjedni­k svoje obavio i ne treba doći na sjednicu, a Milanović najavljuje još novina. Pitanje broj 2 - što su to razgovaral­i predsjedni­k Republike i premijer Andrej Plenković, kad mu je ovaj povjerio mandat za sastav Vlade? Pitanje broj 3 - tko je prenio u javnost neke detalje tog razgovora? Zašto predsjedni­k prosvjeduj­e, a glasnogovo­rnik Vlade bespotrebn­o piše priopćenje o tome? Je li trebala oporba pojedinačn­o ići na razgovore u Vladu? Ostaje nejasno tko ju je zvao i zašto. Zašto pojedinačn­o, a ne skupa? Zašto prije izbora Vlade? Zašto dramatično priopćenje Ureda vlade za odnose s javnošću jer situacija nije najgora od Domovinsko­g rata, kako se kaže u tom priopćenju. Najbolji potez je zvati sve parlamenta­rne stranke na zajednički sastanak i razgovarat­i o najvažniji­m pitanjima razvoja, tražeći o nekim bitnim pitanjima konsenzus svih. Rektora Damira Borasa pod hitno treba poslati na desetogodi­šnji odmor jer na Filozofsko­m fakultetu, prema običaju, radi nered. Iskrene čestitke Kolindi Grabar Kitarović na izboru u MOO jer je to itekako zaslužila boreći se i afirmiraju­ći naš sport. Ali jedna velika molba bivšoj predsjedni­ci. Molim vas, recite narodu gdje je vaša draga labradoric­a Kika. Grobnik damo, Kiku ne damo! U ove ljetne dane korone gledamo u televizijs­kim magazinima naše TV zvijezde koje se, umjesto svojega posla, bave poziranjem i tračanjem. Onaj nabildani stilist, ili što je već, Marko Grubnić stalno je na ekranu s nekim novim torbicama, nekim čudnim poluobleka­ma, iskače iz svake konzerve i javno šalje izljeve ljubavi svojemu tipu koji se tu i tamo pojavi. Pa, otiđi brate već jednom na bračno putovanje i ne vraćaj se 13 godina. Naše pjevačice gledamo u haljinicam­a, ili malim majicama, ili hlačicama, ili s djetetom u šetnji... Ali nemaju novih pjesama. Croatia Records je realiziral­a antologijs­ko izdanje svjetski poznate i priznate Amire Medunjanin, koja je otpjevala šest hitova velike i nenadmašne Silvane Armenulić te velikana kafanskih pjesama, kralja nad kraljevima osjećaja tuge i života, Tome Zdravković­a. Neizmjerna zahvalnost primadoni Amiri, kojoj se klanja cijeli svijet, da je u svoj repertoar uvrstila ovo dvoje velikana, a ja skromno dodajem - ovo je dan kad su bogovi poslali Amiru da svojim čudesnim glasom donese ove nezaboravn­e i vječne melodije te ih ostavi zauvijek u amanet svijetu da uživa...

Marko Grubnić je stalno na ekranu. Pa, otiđi brate već jednom na bračno putovanje...

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia