Express

OTAC GA JE DRŽAO U TOJ OPSESIJI, A ŠEŠELJ MU JE TO UTUVIO U GLAVU

- | EXPRESS | 29. srpnja 2022.

Žarko Korać je ovaj Vučićev potez nazvao čistom provokacij­om, a uz to tvrdi kako predsjedni­k Srbije laže kad govori kako mu je obitelj završila u Jasenovcu. ”Laže. Nitko mu nije bio u Jasenovcu. Neka kaže tko je bio u Jasenovcu. Moja majka i njezina obitelj, osim mamina brata koji je bio zarobljen kao oficir jugoslaven­ske vojske, bili su u logoru u Italiji. Postoji talijanska internetsk­a stranica gdje su sva imena, to je bio najveći fašistički logor na jugu Italije. Sad možemo vidjeti da je moja majka bila u logoru. Imam dokaz. Izmislio je da mu je obitelj stradala u Jasenovcu. Tko? Neka kaže jedno ime. On narativ prilagođav­a tako da ispadne kako je njegova obitelj žrtva hrvatskog nacionaliz­ma i ustaša. Pritom, to je važno reći, on ipak ima nekakvu granicu kad govori o Hrvatskoj, no onda pusti ove svoje bijesne pse, prije svega Vulina. Pazi taj cinizam, da ova Brnabićka, koja ima hrvatsko prezime s Krka, ona kaže da je ovo najveći skandal u povijesti srpsko-hrvatskih odnosa. Pazi to. A Vulin je rekao da je to ustaška vlada.”

I pticama na grani je jasno da se orkestrira­na paljba Vučićevih ministara, premijerke i cijele te medijske režimske svite o ustašama i ustaškoj vladi u Hrvatskoj ne bi dogodila da je Vučić rekao “stop”. A sve to s Jasenovcem se dogodilo u danu kad je avion pun oružja s ukrajinsko­m posadom poletio iz Srbije i srušio se iznad Grčke, što je potencijal­no mogla biti jako neugodna stvar za Vučića. Da netko želi biti zloban, mogao bi reći da je ukrajinski avion sa srpskim naoružanje­m pao u Grčkoj, a eksplodira­o u Jasenovcu.

No iza cijele ove verbalne agresije i parade krije se nešto drugo, a to su ekonomski problemi u kojima se našla Srbija, iako se svemoćni vladar svakodnevn­o hvali ekonomskim uspjesima Srbije, kojoj su svi, pa i Hrvatska, zavidni na tome.

”On je uplašen zbog ekonomske krize”, upozorava Žarko Korać i dodaje: “Zbog nafte i plina za zimu. On je jako uznemiren. Srbija poslije 8-9 godina prvi put ima ozbiljnu inflaciju. Ovdje je stravično sve poskupjelo. Imat će problem s grijanjem i strujom. On ima ozbiljne ekonomske probleme i to je sve jedno vješto skretanje pozornosti”.

Zima, koju svi sa strepnjom u kontekstu rata u Ukrajini iščekuju, mogla bi biti u svakom pogledu jako hladna. Koliko će Vučić, a i ostali političari, moći s pravih, bitnih, ekonomskih tema skretati pozornost na igrokaze i predstavic­e o velikom neprijatel­jstvu oko Srbije, teško je reći, ali s pravim problemima morat će se suočiti. Za utjehu im ostaje što, nažalost, uvijek ima publike koja voli ratnohuška­čke melodije. Tako će i u slučaju Aleksandra Vučića biti onih prazna novčanika, ali punih volje i želje da opet slušaju sulude priče o vjekovnim neprijatel­jima iz Hrvatske.

Izmislio je da mu je obitelj stradala u Jasenovcu. Tko? Neka kaže. On narativ prilagođav­a tako da ispadne kako je njegova obitelj žrtva hrvatskog nacionaliz­ma i ustaša, dodaje Korać

 ?? ?? Šojgu, agresor iz Ukrajine i Vučić, Šešeljev ‘mali od kužine’ u Beogradu
Šojgu, agresor iz Ukrajine i Vučić, Šešeljev ‘mali od kužine’ u Beogradu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia