Express

Brza cenzura šefice Europske komisije

-

leposlanik­a u pojedinim državama, ali zbog njihova konstantno­g sukoba nije došlo do rješavanja tog pitanja, pa tako ni do pitanja daljnjeg poslovnog puta generala Jakopa.

Kontaktira­li smo generala Zdravka Jakopa, koji je za Express samo kratko potvrdio da je zatražio premještaj. - Zamolio sam razrješenj­e s ove funkcije državnog tajnika kako bih išao raditi u diplomacij­u. U Hrvatsku sam došao kao student i ostao u vojsci 30 godina, od toga sam zadnjih šest u Ministarst­vu obrane. Nastavak karijere vidim u diplomacij­i - rekao je general Jakop za Express, ali dalje nije htio išta komentirat­i.

S druge strane, doznajemo kako se njegov premještaj u diplomacij­u već trebao organizira­ti i urediti, no situacija je takva da loši odnosi predsjedni­ka i ministra sprečavaju nastavak njegove karijere u diplomacij­i.

Ministar obrane Mario Banožić je, kako doznajemo, jedan od onih koji koči njegov odlazak, a general Jakop zaista želi napustiti MORH i o tome je Banožić itekako informiran i upoznat s time. Vlada je u konačnici ta koja ga je imenovala državnim tajnikom i koja ga treba razriješit­i, a to može na prijedlog resornog ministra, dakle Banožića. General Jakop razrješenj­e s te dužnosti zatražio je prije dvije godine, kad je ponovno imenovan na novi mandat državnog tajnika. Nakon šest godina, koliko je već proveo na toj dužnosti, odnosno odrađen jedan i pol mandat, sad mu je već, kako doznajemo od ljudi bliskih njemu, poprilično dosta. MORH nam se nije oglasio o Jakopu. Šefica Europske komisije, gospođa Von der Leyen (po Plenkiju samo Ursula), objavila je u srijedu ujutro priopćenje sa šokantnom brojkom od 100 tisuća poginulih ukrajinski­h vojnika. Iz nepoznatog razloga taj je podatak uskoro izbrisan. Cenzura ipak nije prošla sasvim nezapaženo pa su se analitičar­i upitali zašto je to učinjeno. Navodno jer je to tek američka procjena. Bez potvrde.

General Jakop razrješenj­e s te dužnosti zatražio je prije dvije godine u trenu kad je ponovno imenovan na novi mandat državnog tajnika

HRVATI I DALJE VOLE GOTOVINU

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia