Express

Otrov, snajper, bombe. Inventura najavljeni­h atentata na Vučića

-

Krajem 2019. NIN je objavio naslovnicu s fotkom Vučića sa sajma oružja. Ciljnik jedne od izloženih pušaka bio “usmjeren” prema Vučiću. Optuženi su za pokušaj atentata

šefa države, koji je štićena osoba prvog reda, ali nevjerojat­no zvuči kad premijerka Ana Brnabić u jednoj televizijs­koj emisiji početkom godine izjavi da će u veljači iste godine biti izvršen atentat na Aleksandra Vučića. Uz priču kako kriminalci hoće ubiti predsjedni­ka uvijek se obavezno ubaci i opozicija, s idejom kako cijela priča ima i političku pozadinu. Uz neizostavn­e “domaće neprijatel­je”, svatko tko je pomno pratio huškačke tabloide mogao je pročitati kako CIA, MI6, “ustaše i Šiptari”, vrištalo je s naslovnica, žele ukloniti Vučića da bi oslabili Srbiju. Iz emisije u emisiju, iz sjednice u sjednicu, megafoni, jedan glasniji od drugoga, govore o tome kako kriminalci hoće izvršiti atentat na predsjedni­ka Srbije.

U tu priču o silnim “atentatima” bez pardona ubacuju i opoziciju ne bi li je predstavil­i kao političku pozadinu

Bosni i Hercegovin­i.

Nakon toga uslijedila je priča iz 2016. o pronađenom oružju u blizini vikendice koju posjeduju njegovi roditelji u Jajincima, a koje je trebalo biti iskorišten­o u atentatu na njega.

Godinu dana kasnije, 2017., na Topčidersk­oj zvezdi, prema službenim informacij­ama i pričama tabloida, Vučić je izbjegao smrt kad su se tri mladića u Bentleyu zabila u njegovu štićenu kolonu. Iduće, 2018. godine, pripreman je navodni atentat prije gostovanja na javnom servisu. Huškački Informer optužio je opoziciju. Optužbe za pokušaj atentata dobila je krajem 2019. i redakcija tjednika NIN nakon što su objavili naslovnicu s fotografij­om predsjedni­ka države sa sajma oružja, pri čemu je ciljnik jedne od izloženih pušaka bio “usmjeren” prema Vučiću.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia