Express

Tri pitanja za rokericu Shirley Manson

-

Diva iz kultnog benda Garbage

Škotska rokerica s adresom u Los Angelesu, Shirley Manson, za Guardian je u kratkom intervjuu otkrila u čemu je uživala nedjeljom u djetinjstv­u i što joj kraj vikenda znači danas.

Kako si provodila nedjelje u djetinjstv­u i što smatraš nedjeljnim dostignuće­m?

Išli bismo u crkvu sv. Bernarda u Edinburghu. Imala je prekrasne plave baršunaste tepihe i drvene klupe. Na vrhu stuba bila su mala drvena vrata, koja su me fasciniral­a, ali crkva je bila dosadna. Nisam vjernica, volim zabavnu a ne dosadnu nedjelju. Došla sam do točke u kojoj sam svjesna da moj životni vijek istječe. To zvuči depresivno, ali shvatila sam da moram uživati u životu. Bila sam sklona depresiji, sad razmišljam: ‘Bolje ti je da izađeš jer za 20 godina nećeš biti tako sposobna’. Samo izlazak iz kreveta i osjećaj da sam živa veliki su plusovi. Kako danas provodiš nedjelje? Što si radila prošli vikend?

Lani sam izgubila psa Veelu. Nedjelje su pomalo tužne otad, nemam rutinu. Ali prošla je nedjelja bila zabavna. Išla sam u svoj omiljeni francuski bistro u Los Angelesu, Figaro in Los Feliz (što znači ‘sretnici’), s dragim suprugom. Jeli smo kroasane, kojima sam opsjednuta u posljednje vrijeme jer nisam jela kruh. Sad sam se vratila kruhu, što nije sjajno za liniju, ali je divno za dušu.

Što pripremaš za nedjeljni ručak?

Kad mogu, imitirat ću svoju majku, praveći večeru s piletinom u nedjelju navečer. Jednom sam bila na turneji, u autobusu s članom benda Dukeom Ericksonom. Gledali smo prodajni kanal i prodavali su bakrenu tavu u kojoj se može napraviti bilo što. Za sljedeći rođendan Duke mi je darovao tu tavu i ona spašava život. Sad mogu zezati mamu pokazujući joj da sam u jednoj tavi napravila piletinu, povrće i umak.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia