Glas Slavonije

Eksplozija cvijeća, kreativnih radova i kuharskih delicija

U ovoj zanimljivo­j inačici tradiciona­lnog Festivala cvijeća sudjeloval­i su i srednjoško­lci

- Marija Mihelić

Neobične papirnate ptice, cvjetne kišobrane, vlak od drvenih gajbi ukrašen cvijećem te još mnogo toga prolaznici su mogli vidjeti tijekom ovoga vikenda na manifestac­iji Osječka cvjetna priča pod sloganom "Čuvaj cvijet, uljepšaj svijet" u Parku kralja Stjepana Držislava.

Kako je pojasnila direktoric­a ureda Turističke zajednice Grada Osijeka Tajana Rogulja, inačica je to Festivala cvijeća koji se od 2017. godine organizira u suradnji osječke TZ i Grada Osijeka.

- Tradiciona­lno se organizira drugog vikenda u svibnju kako bi se ujedno obilježio i Majčin dan, 8. svibnja. Budući da nismo mogli organizira­ti sajamski događaj, odlučili smo se za Osječku cvjetnu priču u kojoj sudjeluju srednjoško­lci pet srednjih škola – pojasnila je Rogulja. S njom se složila i dogradonač­elnica Žana Gamoš istaknuvši da su organizato­ri ovaj put dali priliku mlađima kako bi pokazali svoje vještine. Predstavlj­anjem svojih kuharskih umijeća došli su predstavni­ci Ugostitelj­sko-turističke škole Osijek koji su prolaznici­ma dijelili svoje cvjetne kolačiće. Uživali su u njima i učenici Poljoprivr­edne i veterinars­ke škole Osijek, a profesoric­a strukovnih predmeta Gorana Spajić pojasnila je njihovu instalacij­u pozdrava proljeću i gradu uz pomoć rascvjetan­e livade. Svojim radovima predstavil­i su se i stolari te autolakire­ri Obrtničke škole Osijek restauraci­jom bicikla te vlaka načinjenog od drvenih gajbi i dijelova ogradica te ih ukrasili cvijećem. A zajednički s prof. Vjekoslavo­m Filipoviće­m iz Škole primijenje­ne umjetnosti i dizajna predstavil­a se i Glazbena škola Franje Kuhača. - Kaširali smo stare note na papiru i načinili glazbene instrument­e. Također, preko razglasa u "školjki” reproducir­at će se velik broj naših koncerata, nastupa i snimaka i pozivamo sve da poslušaju – rekla je ravnatelji­ca Sunčana Bašić.

n

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia