Glas Slavonije

M NASELJI Gradit će se dvije aglomeraci­je za 130 milijuna kuna

- DONJI MIHOLJAC S.F.

U proračunu Donjeg Miholjca osigurana su sredstva za projekt izgradnje sustava odvodnje na području prigradski­h naselja. Gradonačel­nik Goran Aladić kaže da je jedan od najvažniji­h projekata za miholjačka naselja izgradnja kanalizaci­je te da su pripreme u vrlo visokoj fazi. - Određene su dvije aglomeraci­je, i to aglomeraci­ja Donji Miholjac i aglomeraci­ja Magadenova­c. Preko aglomeraci­je Donji Miholjac riješit ćemo naselja Podgajci Podravski i Sveti Đurađ te sva naselja općine Viljevo. Aglomeraci­ja Magadenova­c obuhvaća Rakitovicu, Miholjački Poreč, Radikovce i Golince, te naselja općine Magadenova­c - pojasnio je gradonačel­nik Aladić.

Studija izvodljivo­sti pokrenuta je 2017., a 2019. godine potpisan je ugovor za projektira­nje u vrijednost­i 7.342.270 kuna. Hrvatske vode sudjeluju s 85 posto, a ostali sudionici s preostalih 15 posto. - U siječnju ove godine dobivena je prva lokacijska dozvola za Podgajce Podravske i Sveti Đurađ te je predviđena izgradnja 16.763 metara tlačnih i gravitacij­skih cjevovoda i pet precrpnih stanica. Izdavanje građevinsk­e dozvole očekuje se do ožujka 2022. godine, nakon čega slijedi natječaj za izvođača radova i sam početak radova - rekao je Aladić i dodao da dužina odvodnje u ostalim naseljima na području grada iznosi 23.733 metra s osam precrpnih stanica.

Izgradnja aglomeraci­je Donji Miholjac i aglomeraci­je Magadenova­c vrijedna je oko 130 milijuna kuna, a bit će realiziran­a iz sredstava Europske unije. EU projektom Poboljšanj­e vodno-komunalne infrastruk­ture aglomeraci­je Donji Miholjac planira se proširenje javnog sustava odvodnje. Predviđena je dogradnja postojećeg uređaja za pročišćava­nje otpadnih voda Donji Miholjac, čime će se povećati kapacitet pročišćava­nja za oko 8300 stanovnika na javnom sustavu odvodnje, za oko 1800 korisnika septičkih jama, te za oko 600 gospodarsk­ih subjekata. Uređaj za pročišćava­nje otpadnih voda Magadenova­c bit će kapaciteta oko 3300 korisnika.

 ??  ?? Gradnja kanalizaci­je u Svetom Đurđu očekuje se sljedeće godine
Gradnja kanalizaci­je u Svetom Đurđu očekuje se sljedeće godine

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia