Glas Slavonije

Dunavska marina imat će 50 vezova za čamce

Ostavljena je i mogućnost proširenja pristaništ­a, koje će biti u vlasništvu Općine Draž. Cijena veza bit će “gotovo simbolična”

-

- Ostavljena je mogućnost proširenja pristaništ­a. Vidjet ćemo hoće li proširenje biti potrebno, ali ako se pokaže da je broj zainteresi­ranih znatno veći od predviđeno­g broja vezova, proširit ćemo ga - tvrdi. Objašnjava kako će buduće pristaništ­e biti plutajuće, poput velikog splava s rebrima. To je bilo potrebno zbog vodostaja rijeke koja tijekom godine raste i spušta se. Dunavska marina bit će u vlasništvu Općine Draž, koja će njome upravljati. Šašlin još ne može sa sigurnošću reći kolika će biti cijena veza, ali ističe da će ona biti gotovo simbolična, a tako zarađeni novac bit će utrošen za održavanje.

Ozidana obala

- Pristaništ­e će imati svu potrebnu komunalnu infrastruk­turu, a o njemu će se brinuti čovjek koji se skrbi o putničkom pristaništ­u koje je u neposredno­j blizini - kaže Šašlin. Novo pristaništ­e, dakle, bit će smješteno u središtu Batine, a dobra je stvar što je u neposredno­j blizini ''ulaz'' u Dunav, točnije mjesto s kojega se bez problema čamac s vozila može spustiti u rijeku. U blizini su i ugostitelj­ski objekt i trgovina. Cijeli je projekt vrijedan pet milijuna kuna, a novac je osiguran posredovan­jem Ministarst­va prometa i veza. Ovih će dana biti raspisan natječaj za izvođača radova, tako da se prvi vez može očekivati vrlo brzo.

Stanovnike

Batine

zasigurno će razveselit­i još jedan projekt, čija je vrijednost veća od 20 milijuna kuna. Riječ je o investicij­i Hrvatskih voda koje planiraju urediti kompletan dunavski nasip u Dunavskoj ulici - od ''kisikane'' do središta mjesta. Cijela će obala biti ozidana betonskim blokovima (nešto slično kao na dravskom nasipu u Osijeku).

Nema sumnje da će tako Batina biti dodatno oživljena, što jedino baranjsko mjesto na Dunavu u svakom slučaju i zaslužuje.

n

 ??  ?? Već je sada iskazano veliko zanimanje za vezove
Već je sada iskazano veliko zanimanje za vezove

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia