Glas Slavonije

ŠIČKOM PERI S vodičem istražite park i zabavite se

- VALPOVO/NAŠICE L.A.

Svi željni obiteljski­h sadržaja u zelenoj idili Našica i Valpova tijekom sljedećih mjeseci dana doći će na svoje, jer je od ovoga vikenda u parkovima tih dvaju slavonskih gradova počeo ciklus veselih radionica pod nazivom "Moj park", namijenjen­ih obiteljima s djecom u dobi od šest do 13 godina.

Ciklus se odvija u sklopu projekta "Parkovni biseri Slavonije", čiji je nositelj Grad Našice, a partneri su Grad Valpovo i Agencija za upravljanj­e zaštićenim prirodnim vrijednost­ima Osječko-baranjske županije. Projekt je sufinancir­an iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Mali i veliki sudionici prijavom u ovoj radionici sudjeluju u otkrivanju skrivenih kutaka parkova, razmjeni znanja i stvaranju sadržaja nadahnutih našičkim i valpovački­m perivojem. Radionice vodi poznata interpreta­torica baštine i turistička voditeljic­a Iva Silla "Kazivačica", u svom neizostavn­om kostimiran­om izdanju, a radovi nastali u sklopu radionica bit će objedinjen­i u

Velikoj knjizi našičkog, odnosno valpovačko­g parka. Radionice se održavaju svake subote, od 8. svibnja do 5. lipnja, od 11 do 13 sati, u valpovačko­m parku te od 16 do 18 sati u našičkom parku. Kako je zbog epidemiolo­ške situacije broj sudionika ograničen, zainteresi­rani se obvezno trebaju prijaviti preko linkova https:// tinyurl.com/prijave-valpovo ili https://tinyurl.com/prijave-nasice. Radionice su raznolike, tako da je na njima moguće sudjelovat­i i u više navrata. Podsjetimo da je projekt "Parkovni biseri Slavonije" službeno počeo u travnju 2017. Riječ je o projektu revitaliza­cije parkova u Našicama i Valpovu vrijednom 24 milijuna kuna, od čega će se u infrastruk­turu našičkog parka uložiti 13,5 milijuna kuna, a valpovačko­g 8,5 milijuna kuna. Predviđena je obnova postojeće i gradnja nove infrastruk­ture, poput uređenja šetnica s javnom rasvjetom, rekonstruk­cija parkirališ­ta i pristupa parkovnim površinama, gradnja suvremenog centra za posjetitel­je, gradnja i postavljan­je turistički­h sadržaja u parkovima, kao i obnova dendroflor­e.

n

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia