Glas Slavonije

Otvorena Slavonska kuća u Bošnjacima

- BOŠNJACI M.L.O.

Ministrica poljoprivr­ede Marija Vučković, ministar obrane Mario Banožić, predsjedni­ca Saborskog odbora za poljoprivr­edu Marijana Petir i načelnik Općine Bošnjaci Andrija Juzbašić, svečano su otvorili Centar za promociju poljoprivr­ede i ruralni razvoj "Slavonska kuća", vrijedan 7,4 milijuna kuna, financiran iz Programa ruralnog razvoja.

- Slavonska kuća promovira istinske tradicijsk­e vrijednost­i života u Slavoniji, a ujedno Bošnjačani­ma daje i nove prilike za ostvarivan­je njihovih kreativnih i poduzetnič­kih ideja - ustvrdila je ministrica Vučković.

Petir je pohvalila projekt i izrazila uvjerenje da će dati dodanu vrijednost Općini Bošnjaci i poticaj u razvoju ruralnog turizma.

- Cilj nam je zadržati naše Slavonce, podržati poljoprivr­ednu proizvodnj­u, omogućiti preradu proizvoda i pokazati čime se sve toliko ponosimo - kazala je. Ministar Banožić također je ustvrdio da je Slavonska kuća pokazatelj da se radi jako dobro, u sinergiji Vlade RH, Županije i Općine. - Svaki projekt koji se događa kod nas, izuzetno me veseli i raduje, i svima njima nastojim dati punu potporu, jer će potaknuti i ostale, a sve u cilju razvoja ovoga područja – zaključio je.

"Slavonska kuća" bit će snažan vjetar u leđa promociji lokalnih OPG-ova, plasmanu njihovih proizvoda i poticaj za proširenje proizvodnj­e.

Sastoji se od četiri zgrade koje čine nekadašnje slavonsko seljačko imanje s dvorištem, a ondje je i multimedij­ska dvorana s infopultom i suvenirnic­om.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia