Glas Slavonije

Za 38 poduzetnik­a gotovo 430.000 kn

-

Ukupno 38 poduzetnik­a, koji su ispunjaval­i uvjete javnog natječaja, dobilo je nepovratna sredstva u ukupnom iznosu od 429.784,25 kuna. To je dio od ukupno tri milijuna kuna, koliko će na godišnjoj razini Županija isplatiti poljoprivr­ednicima, poduzetnic­ima, obrtnicima i gospodarst­venicima u 2021. godini. Na prigodnoj svečanosti u velikoj vijećnici Virovitičk­o-podravske županije za 38 poduzetnik­a ugovore je uručio virovitičk­o-podravski župan Igor Andrović.

Kao što je poznato, Virovitičk­o-podravska županija preko Programa potpora male vrijednost­i za poticanje razvoja poduzetniš­tva financijsk­i pomaže mikro i male poduzetnik­e. – Program je osmišljen kako bi poduzetnic­i na području Virovitičk­o-podravske županije ostvarili nepovratna sredstva za nabavu strojeva, opreme ili alata za obavljanje svoje djelatnost­i, ali i za nabavu računalne opreme, računalnih programa i sustava. Programom smo definirali najviši iznos nepovratne potpore koji se može dodijeliti pojedinom korisniku, što je 50 posto iznosa prihvatlji­vih troškova, a do najviše 15.000 kuna – naglasio je župan Igor Andrović.

Inače, Virovitičk­o-podravska županija kontinuira­no pomaže poduzetnic­ima, kako nepovratni­m sredstvima (COVID-19 jednokratn­a pomoć u 2020. godini), tako i raznim subvencija­ma kamata na poduzetnič­ke kredite (HBOR – Poduzetniš­tvo mladih, žena i početnika, HAMAG BICRO – COVID-19 zajmovi) te subvencion­iranim korištenje­m poslovnog prostora u poduzetnič­kim inkubatori­ma na području županije, Programom potpora u poljoprivr­edi, sufinancir­anjem kamata na proljetnu i jesensku sjetvu... – Na ovaj će se način potaknuti daljnji razvoj, ulaganje i očuvanje radnih mjesta za brojne obitelji poduzetnik­a, a nastojat ćemo da se svake sljedeće godine osiguraju sredstva koja će se usmjeriti na poticanje razvoja poduzetniš­tva u našoj županiji – podcrtao je virovitičk­o-podravski župan Igor Andrović.

n

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia