Glas Slavonije

Kakva je korist od igranja u neregularn­im uvjetima?

Utakmica između Gorice i Osijeka trebala je biti prekinuta jer je teren bio poplavljen

- Dalibor Keler

Eh, ta Gorica. Otkinula je bijelo-plavima ove sezone osam bodova, a sva četiri susreta bila su karakteris­tična na svoj način. U prvom je Osijek do pobjede došao duboko u sudačkoj nadoknadi, u drugoj je Gorica posve razmontira­la bijelo-plave i nanijela im najteži poraz u eri Nenada Bjelice.

Treći je, pak, susret ostao zapamćen po onom nepriznato­m pogotku Ante Ercega, u petoj ili šestoj minuti sudačke nadoknade, zbog zaleđa koje nije bilo moguće jasno dokazati. Osijek je u tom susretu ostao bez pobjede i dva vrijedna boda. Ipak, raritetnij­i od ostalih bio je posljednji ovosezonsk­i sraz. Bila je to utakmica kakva se može vidjeti rijetko gdje u Europi, pa ako hoćete i u svijetu.

Trebalo prekinuti utakmicu

Nažalost, ne zbog svoje kvalitete, nego zbog uvjeta u kojima je odigrana. U normalnim zemljama i ligama taj susret ili ne bio odigran ili bi bio prekinut nakon prvog poluvremen­a. No, umjesto toga dobili smo još jedan opori nastavak serijala "Only in Croatia". Zapravo, uopće ne možemo dokučiti zbog čega je sudac Ivan Bebek odlučio dopustiti igranje na onako natopljeno­m travnjaku. Kiša je padala nemilice prije i za vrijeme susreta, i već je na početku bilo vidljivo kako teren na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici neće biti sposoban primiti svu tu vodu koja se s neba sručila na njega. Drugo poluvrijem­e odigrano je u uvjetima u kojima je voda igračima bila preko gležnjeva. Opasno za zdravlje prije svega, ali koga briga za to. Važno je utakmicu odraditi do kraja. Sramota za organe natjecanja HNS-a i sudačku ekipu. To je bio susret u kojem nije bilo važno igrati, nego preživjeti. Nažalost, nije to prvi takav slučaj u našoj ligi. Utakmice se igraju i po magli kada se ne vidi ni prst pred nosom, pa zašto se onda ne bi igrale i kada na terenu vlada potop biblijskih razmjera.

- To nisu bili regularni uvjeti za igranje nogometa. Zašto se igralo? Što ja znam. Valjda se moralo odigrati. Prilagodil­i smo se uvjetima koliko smo mogli. Mislim kako smo bili bolji suparnik tijekom susreta, ali nemoguće je bilo kreirati nekakve smislene akcije. Odmah mi je bilo jasno kako ta utakmica može imati samo slučajnog pobjednika. Mi smo, nažalost, malo više griješili i zato smo izgubili. Pokušali smo poduzeti sve što smo mogli. Ubacili smo u igru visoke igrače koji su

 ??  ?? BAZEN, A NE IGRALIŠTE: Nemoguće je pronaći opravdanje zašto se jedan od derbija kola igrao u takvim uvjetima
BAZEN, A NE IGRALIŠTE: Nemoguće je pronaći opravdanje zašto se jedan od derbija kola igrao u takvim uvjetima

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia