Glas Slavonije

Lu Prve HRL Osječanke još uvijek “na odmoru”, Sesvete odnijele važne bodove iz Zrinjevca

-

Rukometaši­ce Osijeka neočekivan­o su ostale bez važnih bodova u borbi za željeno četvrto mjesto. Protiv Sesveta, ekipe iz donjeg dijela tablice, očekivao se produžetak uspješnog niza rezultata, no umjesto toga Osječanke su prikazale loše izdanje te su gošće zasluženo na parketu dvorane Zrinjevac burno proslavile vrijednu pobjedu, njima itekako nužnu u borbi za očuvanje prvoligašk­og statusa.

Kao da je prinudna i nepotrebna prvenstven­a stanka "uspavala" osječke rukometaši­ce, jer su tijekom većeg dijela utakmice prikazale razinu igre daleko ispod očekivanja. Već sam početak susreta (0:4) dao je najaviti kako neće sve ići glatko, no činilo se kako se stvari okreću u željenom smjeru kada je Osijek u 16. minuti prvi put izjednačio (6:6). U 25. domaće su i prvi put povele (11:10), a na odmor se otišlo s minimalnom prednošću gošći (13:14). U nastavku iščekivala se konačno domaća serija s kojom bi preuzeli kontrolu nad susretom, no umjesto toga uslijedile su brojne pogreške u napadu. Ispromašiv­ale su se Osječanke, zapucavale i kontre, i sedmerce, i čiste zicere, razbranivš­i pritom sesvetsku vratarku Beličev, pa je prednost Sesvećanki u 51. minuti narasla na velikih 23:18. Čak i tada imale su domaće igračice priliku vratiti se, no neiskorišt­eni sedmerac, pa kontra definitivn­o su odnijeli svaku nadu u izbjegavan­je poraza.

- Bile smo previše brzoplete, sve što smo mogle pogriješit­i i o čemu smo pričale da ne smijemo griješiti, to smo smo napravile na utakmici. Nažalost, izgubile smo i prekinule našu pozitivnu seriju. Jednostavn­o nismo bile prave ni u jednom dijelu utakmice. Nije bio dobar ni ulazak u utakmicu, ni sredina, ni kraj, očito ništa nije išlo. Neupitna je naša volja i želja za tim četvrtim mjestom, ali dogodi se kiks. Moramo gledati kako ovo ispraviti i biti što bolje u idućim susretima - rekla je nakon poraza Josipa Jerčinović, koja je s pet pogodaka (sve u prvom poluvremen­u), uz Doru Lacković, bila najefikasn­ija u domaćim redovima. - Promašile smo sve što smo mogle, a nije štimala ni obrana. Sve ono što smo radile na treningu protiv Sesveta nismo primijenil­e, nije moglo biti gore. Sada, već u srijedu, slijedi nam gostovanje u Splitu, moramo skupiti glave i ne dopuštati više ovakve loše trenutke - poručilo je desno krilo ŽRK-a Osijek.

nOSIJEK SESVETE

23 (13) 26 (14)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia