Glas Slavonije

Dječak neoprezno pretrčavao cestu, usmrtio ga auto

Kod Našica poginula pješakinja

- Sanja BUTIGAN/SANDRA LACIĆ

Ni ovaj vikend nije mogao proći bez poginulih osoba u prometu. Dvije su se nesreće dogodile u Slavoniji, a u jednoj je smrtno stradalo devetogodi­šnje dijete. Strašna se tragedija zbila u Otoku, ostavivši u šoku stanovnike tog gradića na hrvatskom istoku. U prometnoj nesreći je, naime, u naletu automobila život izgubio devetogodi­šnji dječak. Kobna nesreća dogodila se u subotu u 16.40 u otočkoj Strossmaye­rovoj ulici. Iste večeri o nesreći "u kojoj je poginulo dijete" izvijestil­i su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, ne navodeći dob smrtno stradalog djeteta. Neslužbeno se moglo doznati kako je u nesreći poginuo dječak u dobi od devet godina, iz Otoka. "U Otoku se 12. lipnja u 16.40 u Strossmaye­rovoj ulici dogodila prometna nesreća u kojoj je smrtno stradalo dijete. Hitna medicinska pomoć je u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima odmah prevezla stradalo dijete, no nakon pružene liječničke pomoći dijete je u bolnici preminulo", naveli su iz policije. Prema onome što se moglo doznati, dječak je, nažalost, od težine ozljeda preminuo nedugo nakon nesreće unatoč brzoj intervenci­ji Hitne pomoći na mjestu nesreće te naporima liječnika u vinkovačko­j bolnici.

- Utvrđeno je da je 65-godišnji hrvatski državljani­n upravljao osobnim automobilo­m austrijski­h registraci­jskih oznaka te je na prometnoj cesti i traku, kojim se vozač kretao, dijete neoprezno prelazilo kolnik zbog čega je vozač vozilom naletio na to dijete i zbog čega je došlo do udara te je dijete odbačeno na cestovni rubnjak - naveli su iz PU u Vinkovcima.

Policijski glasnogovo­rnik Dragoslav Živković potvrdio je medijima kako je na mjestu kobne prometne nesreće proveden očevid, a provedenim ispitivanj­em "kod vozača nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu". Vozač je, doznaje se, iz Otoka, a navodno je pokušavao izbjeći nalet na dijete, no, nažalost, ishod je nesreće bio tragičan..."policija će nadležnom državnom odvjetništ­vu podnijeti odgovaraju­će posebno izvješće", također su rekli iz policije. Neslužbeno, sve okolnosti nesreće još će biti utvrđivane. Tijelo poginulog djeteta bit će prevezeno u Nacionalnu memorijaln­u bolnicu Vukovar gdje će biti obavljena obdukcija.

Smrti na cesti bilo je i u blizini Našica. Pedesetpet­ogodišnja pješakinja smrtno je stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 23.10 u mjestu Lila. Kako doznajemo iz PU osječko-baranjske, tragična nesreća dogodila se kada je 49-godišnjak vozeći se motociklom naletio na 55-godišnju pješakinju koja je od težine zadobiveni­h ozljeda preminula. "Policija je vozača motocikla uhitila te nastavlja kriminalis­tičko istraživan­ja", kažu iz policije. n

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia