Glas Slavonije

REZIGNACIJ­A U OPORBI

- I. Bošnjak

Na cjelodnevn­oj online sjednici Glavnog odbora SDP-A u subotu većinom glasova potvrđena je odluka Predsjedni­štva o raspuštanj­u Sdp-ovih organizaci­ja u Zagrebu i Slavonskom Brodu te vodstva SDP-A Međimurske županije zbog loših izbornih rezultata i pogoršanih odnosa. Vikend je iznova potvrdio unutarstra­načke probleme SDP-A, pa su tijekom sjednice neki članovi stranke održali prosvjed ispred središnjic­e na Iblerovu trgu iskazavši nezadovolj­stvo paljenjem lampaša i postavljan­jem plakata. Prosvjed su najavili kao “posljednji ispraćaj SDP-A”, kojim će “ispratiti SDP u povijest”. Naveli su kako je predsjedni­ku SDP-A Peđi Grbinu za samo šest mjeseci uspjelo uništiti SDP, što HDZ nije mogao desetljeći­ma, pozivajući na njegovu ostavku.

Jedan od svjedoka aktualnih događaja, Sdp-ovac koji je želio ostati anoniman, kaže da tu nema neke homogene struje protiv Grbina. Protiv su, dodaje, oni sa zdravim razumom, ali tu nema jasnog vodstva ni neke organizaci­je.

- Bojim se da je to dijelom gotovo, da je rastakanje SDP-A počelo i da tu više nema kraja. Svatko može misliti o bivšem predsjedni­ku Bernardiću što hoće, ali nikada nije bilo ovako izraženo to “njihovi - naši”, “ovi - oni”. Umjesto da skupimo to što nam je ostalo, mi to još raspuštamo i dijelimo. Nema tu sreće. Ako nakon ovoga budemo imali 500 članova u Zagrebu, bit ćemo sretni. Svi s kojima sam pričao kažu da im je toga više dosta i ne vidim tu budućnost. Velika je rezignacij­a. Mi fijasko kandidata koje smo nametnuli organizaci­jama sada slamamo preko članova i onda se čudimo da im je dosta. Jer su raspušteni i nastradali ne samo oni koji su možda opstruiral­i, a ništa nije dokazano, nego i oni koji su radili kaže naš sugovornik.

Grbin je poručio kako se SDP mora boriti za interese građana, a to ne mogu podijeljen­i. “Ako želimo mijenjati Hrvatsku, onda moramo prvo promijenit­i sebe. Od sada okrećemo stranicu i naš fokus ubuduće bit će isključivo i jedino problemi građana i to kako ćemo ih riješiti”, rekao je.

n

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia