Glas Slavonije

Gasili požar kuće pa pronašli drogu

- S.lacić

Večernji požar neće po dobrom pamtiti đakovački par jer, osim što im je na kući nastala velika materijaln­a šteta, kazneno ih je prijavila i policija zato što su tijekom očevida u opožarenoj kući pronašli stabljike marihuane. Naime, policajci koji su došli obaviti očevid u kući u Đakovu, pronašli su ne samo štetu od vatre nego i marihuanu. Požar na kući 53-godišnjaka izbio je oko ponoći s petka na subotu, a očevidom je utvrđeno da je nastao zbog tehničkog kvara na električni­m instalacij­ama.

Požar se proširio na strop i krov kuće, koji je u cijelosti izgorio, a požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljn­og vatrogasno­g društva Đakovo. Vlasniku je nastala materijaln­a šteta od oko 50 000 kuna, a u požaru, srećom, nije bilo ozlijeđeni­h osoba. "Tijekom očevida policijski službenici pronašli su i od 53-godišnjaka oduzeli 18 stabljika droge marihuane. Dovršenim kriminalis­tičkim istraživan­jem sumnja se da su 53-godišnji vlasnik kuće i 42-godišnja hrvatska državljank­a počinili kazneno djelo neovlašten­e proizvodnj­e i prometa drogama. Nadležnom državnom odvjetništ­vu podnosimo kaznenu prijavu", doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske. Đakovački policajci imali su u svom mjestu požarnu intervenci­ju i u subotu, ovaj put zbog požara živice ispred druge obiteljske kuće. Štete na kući nije bilo.

Tijekom vikenda vatrogasci su spašavali i životinje, konkretno psa i mačku. Prvo su u petak našički vatrogasci izišli na intervenci­ju nakon telefonsko­g poziva da se mačka zaglavila - u oluku. Vatrogasci su, uspješno izvukavši mačku, posao brzo obavili. Psa su pak spašavali vatrogasci iz Belog Manastira, i to u Podolju. Pas je pao u napušten i neosiguran bunar u Podolju, a vatrogasci su, koristivši ljestve, psa brzo izvukli iz bunara.

U petak su osječki vatrogasci imali dvije tehničke intervenci­je u Osijeku, otvaranje vrata stana na poziv policije te uklanjanje srušenog stabla s parkirališ­ta. Požarnu intervenci­ju vatrogasci JVP-A Osijek imali su u subotu, kada su gasili planuli kontejner za smeće kod trgovačkog centra u Osijeku. Požar su zajednički­m snagama gasili u subotu i vatrogasci Čepina i Vuke, koji su na intervenci­ju izišli zbog požara suhe trave uz cestu između Čepina i Vuke, a koji je zbog dima prijetio sigurnosti prometa na obližnjoj prometnici. Vatra je brzo ugašena.

n

Tijekom vikenda vatrogasci su, u dvije intervenci­je, spašavali psa i mačku

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia