Glas Slavonije

Za sportske udruge Županja daje 1.220.000 kn

- M.L.O.

Gradonačel­nik Damir Juzbašić raspisao je javni poziv za prijavu projekata udruga iz područja sporta za 2021. godinu. Prioritetn­a područja projekata koja će Grad financijsk­i podržati su poticanje i promocija sporta; provođenje sportskih aktivnosti djece, mladeži i studenata; djelovanje sportskih udruga, sportskih zajednica i saveza; sportska priprema, domaća i međunarodn­a natjecanja te opća i posebna zdravstven­a zaštita sportaša; zapošljava­nje osoba za obavljanje stručnih poslova u sportu, sportsko-rekreacijs­ke aktivnosti građana; sportske aktivnosti za osobe s teškoćama u razvoju i osobe s invalidite­tom...

Ukupno planirana vrijednost javnog poziva je 1.220.000 kuna, a očekivani broj projekata je 16. Najmanji iznos financijsk­ih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 1000 kuna, a najveći 430.000 kuna. Ako je vrijednost projekta veća od 50.000 kuna, korisnik je dužan prije potpisivan­ja ugovora dostaviti bjanko zadužnicu. Svaka udruga može prijaviti i ugovoriti najviše dva projekta na razdoblje provedbe do 12 mjeseci. Ista udruga može biti partner na više projekata unutar prioritetn­ih područja ovog Javnog poziva. Rok za podnošenje prijedloga je 10. srpnja. Mogu se javiti udruge upisane u Registar udruga, u Registar neprofitni­h organizaci­ja koje vode transparen­tno financijsk­o poslovanje i koje su ispunile sve prethodne obveze prema Gradu i drugim davateljim­a financijsk­ih sredstava iz javnih izvora.

Prije potpisivan­ja ugovora morat će priložiti dokaze da se protiv odgovorne osobe u Udruzi i voditelja projekta ne vodi kazneni postupak, te da Udruga ima podmirene sve doprinose i plaćen porez prema državi.

n

 ??  ?? KK Županja vrlo je aktivan
KK Županja vrlo je aktivan

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia