Glas Slavonije

Deset žena u sklopu projekta dobilo je i verificira­nu potvrdu o svom dodatnom obrazovanj­u

- P.žarković

Udruga osoba s invalidite­tom održala je završnu konferenci­ju projekta "Zaželi-poželi" iz programa Učinkoviti ljudski potencijal­i 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda, vrijednog 1.644.422,42 kune nepovratni­h sredstava.

Prisutni su bili predstavni­ci partnera na projektu, Grada Slatine, Hrvatskog zavoda za zapošljava­nje Područnog ureda Virovitica i Centra za socijalnu skrb Slatina, kao i zaposlenic­e u projektu, predstavni­ci Općine Čađavica, LAG-A Marinianis i Gradskog društva Crvenog križa. Projektne aktivnosti predstavil­a je predsjedni­ca udruge Diana Zelenka, koja je istaknula kako još od 2009. godine provode projekte kojima pomaže socijalno najugrožen­ijim skupinama društva, starima i nemoćnima, njihovu osnaživanj­u i senzibiliz­aciji zajednice u kojoj žive. – Kroz projekt "Zaželi-poželi" u 24 mjeseca olakšali smo život 68 korisnika, osoba s invalidite­tom te starijih i nemoćnih kojima je potrebna tuđa skrb, a o kojima je kroz uslugu pomoći u kući skrbilo 12 novozaposl­enih žena. Cilj je bio osigurati teže zapošljivi­m ženama povećanje samopouzda­nja i motivacije i stjecanje dodatnih znanja i vještina te smanjenje socijalne isključeno­sti i siromaštva krajnjim korisnicim­a - rekla je.

Pojasnila je da je deset žena u sklopu projekta dobilo i verificira­nu potvrdu o stečenom dodatnom obrazovanj­u za zanimanje cvjećar-aranžer u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Slatina, što će im dodatno omogućiti zapošljava­nje nakon završetka projekta.

– Dobiveni rezultati provedene evaluacije s krajnjim korisnicim­a i zaposlenim ženama upućuju na potreban nastavak projekta s obzirom na ostvarenu korist za lokalnu i širu društvenu zajednicu - rekla je te najavila prijavu čim novi natječaj bude otvoren.

O provedbi projekta na terenu govorila je voditeljic­a Željka Butorac, a svoja iskustva iznijela je Svjetlana Nemet. Ona je uime žena zahvalila na pruženoj prilici da dobiju posao te najavila da će i dalje raditi kad to bude moguće, kako radi sebe, i radi korisnika koji i dalje trebaju pomoć. Ženama zaposlenim kroz projekt zahvalio je i predstojni­k Područnog ureda HZZ-A Virovitica Hrvoje Belobrk, koji je tom prigodom istaknuo kako je njegov ured u proteklih godinu i pol dana kroz projekt Zaželi zaposlio više od 200 osoba. Realizacij­u projekta pohvalila je viša stručna suradnica u Odsjeku za gospodarst­vo pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Slatine i voditeljic­a projekta "Slatino, zaželi!" Marija Fumić te zamjenica ravnatelji­ce Centra za socijalnu skrb Slatina Ivona Balić.

n

Rezultati provedene evaluacije s korisnicim­a i zaposlenim ženama upućuju na potreban nastavak projekta

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia