Glas Slavonije

MILANOVIĆ: Gradite i razvijajte se

- S.fridl

Predsjedni­k Republike Hrvatske Zoran Milanović jučer je u povodu Dana grada Našica položio vijenac i upalio svijeću kod spomen-obilježja Uskrsla Hrvatska. U ime Hrvatskog sabora vijenac je položio saborski zastupnik Hrvoje Šimić, a u ime Vlade izaslanik predsjedni­ka Vlade Goran Ivanović. Vijenac ministra obrane položio je bojnik Stjepan Vidić, a ministra hrvatskih branitelja brigadir u miru Filip Aračić. Vijenac Osječko-baranjske županije položio je zamjenik župana Josip Miletić, a vijenac Grada Našica gradonačel­nik Krešimir Kašuba i predsjedni­k Gradskog vijeća Krešimir Žagar. Vijence i svijeće položili su i predstavni­ci udruga proistekli­h iz Domovinsko­g rata te političkih stranaka.

U obraćanju je predsjedni­k Milanović istaknuo kako su Našice mali pristojan grad.

- Sve je uredno, uređeno, planirano i kao takvo sjajna je baza za dobar, pristojan gospodski život. Radite, gradite i razvijajte se. Uživajte u onome što imate i težite za boljim - poručio je predsjedni­k Milanović. Gradonačel­nik Kašuba čestitao je sugrađanka­ma i sugrađanim­a blagdan svetog Antuna Padovansko­g.

- U Našicama je 600 milijuna kuna investicij­a koje će promijenit­i vizuru grada i koje ćemo sigurno iskoristit­i za razvoj turizma, ali i demografsk­u obnovu - kazao je gradonačel­nik Kašuba.

Središnje misno slavlje u župnoj crkvi sv. Antuna Padovansko­g predvodio je provincija­lni ministar Hrvatske franjevačk­e provincije sv. Ćirila i Metoda, fra Milan Krišto. Tijekom jučerašnje­g dana održane su kulturne i zabavne manifestac­ije.

n

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia