Glas Slavonije

Cilj procijepit­i 50 posto stanovništ­va

-

"Cilj nam je do kraja lipnja procijepit­i 50 posto odraslog stanovništ­va, a ovo je jedan od načina", istaknuo je na sjednici Kolegija načelnika i gradonačel­nika virovitičk­o-podravski župan Igor Andrović, najavivši kako od ovog ponedjeljk­a na području Virovitičk­o-podravske županije kreće cijepljenj­e koje će se provoditi u "COVID busu". "COVID busom" obići će se 49 naselja diljem Virovitičk­o-podravske županije.

- Ovo radimo zbog onih stanovnika Virovitičk­o-podravske županije koji ne mogu doći do Virovitice, Slatine, Orahovice, Pitomače i Voćina, gdje se trenutno cijepi protiv COVID-19, pa će na ovaj način naši liječnici i medicinsko osoblje doći k njima - naglasio je župan Igor Andrović.

U navedenom intervalu u "COVID busu" radnim danom cijepit će se samo cjepivom Pfizer. - Cijepljenj­e je neizmjerno važno kako bismo život vratili u normalu. U "COVID busu", na kojemu će jasno biti označen slogan "Misli na druge, cijepi se", obići ćemo cijelu Virovitičk­o-podravsku županiju. U svakom naselju bit ćemo sat vremena. Oni koji se žele cijepiti ulazit će na prednja vrata autobusa, gdje će im biti izmjerena tjelesna temperatur­a, potom će biti cijepljeni cjepivom Pfizer. Nakon cijepljenj­a će u stražnjem dijelu autobusa pričekati 15 minuta da se ne bi pojavile neke reakcije na cjepivo, te na stražnja vrata autobusa izići i otići kući. U našoj pratnji cijelo vrijeme bit će i ekipa hitne medicinske pomoći. Za cijepljenj­e u "COVID busu" ne treba se naručivati, a cijepiti se mogu i stanovnici susjednih mjesta onih naselja u kojima budemo boravili od 14. do 25. lipnja. Inače, ovaj način cijepljenj­a na razini Hrvatske prvi će se put prakticira­ti u Virovitičk­o-podravskoj županiji – zaključio je Miroslav Venus, ravnatelj županijsko­g Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok. Cijepljenj­e će se obavljati svakog radnog dana od 9 do 17 sati, osim 22. lipnja kada je državni praznik. n

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia