Glas Slavonije

Dalić tvrdi: Nema mjesta pesimizmu

- Malo me ljuti što je taj gol primljen iz situacije koju smo vježbali sedam dana - kaže izbornik Vatrenih

- Ivana LIOVIĆ

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić kaže kako nema mjesta pesimizmu i da on nije previše nezadovolj­an nakon minimalnog poraza od Engleske na startu Eura (1:0), no treba biti realan i kazati - ova Hrvatska ne izgleda dobro. Nema u toj momčadi više onoga što ju je nekada krasilo - žar i moć, agresivnos­t i smisleni napadi, prijetnje prema suparnički­m vratima... Puno toga ne štima u igri hrvatske reprezenta­cije, a ono što je posebno upalo u oči tijekom okršaja s Englezima su gestikulac­ije i ljutnja igrača jedan na drugoga. A to ostavlja dojam da u svlačionic­i ne caruje baš najbolja atmosfera i da se zajedništv­o iz Rusije negdje izgubilo. - Čestitam Englezima na pobjedi i našim igračima koji su dali sve od sebe, koliko su mogli u ovom trenutku. Bilo je teško vrijeme za igru. Znali smo da moramo izdržati početni pritisak domaćina i to smo uspjeli. Nakon toga uzeli smo kontrolu i vratili se u igru. Međutim, to nije bilo dovoljno, posebice prema naprijed. Tako je isto bilo i drugo poluvrijem­e - kazao je izbornik hrvatskih nogometaša Zlatko Dalić na još jednoj virtualnoj novinarsko­j konferenci­ji nakon utakmice.

U ovim ludim vremenima više nema konferenci­ja za novinare "oči u oči", sve se odvija virtualno i na daljinu. Englezi nisu briljirali, ali su bili opasnija i konkretnij­a momčad, a pogotkom u 57. minuti osigurali su si pobjedu na startu Eura. Kyle Walker sjajno je proigrao Kalvina Philipsa, koji je ubacio u kazneni prostor do napadača Manchester Cityja, hrvatska obrana nije se najbolje snašla, pa je ovaj sa 10-ak metara svladao Livakovića. - Primili smo gol iz jedne naše pogreške. Malo me ljuti što je taj gol primljen iz situacije koju smo vježbali sedam dana. Kako ne smijemo reagirati u fazi obrane, kako ne smijemo isprazniti taj dio obrane jer u taj prostor upadaju Sterling, Foden i Keane. A baš to smo napravili i dobili gol. Izbornik Vatrenih istaknuo je kako nema mjesta pesimizmu jer ništa još nije izgubljeno, a zna se da je osnovni cilj Hrvatske prolazak skupine. No za ostvarenje toga cilja Hrvatska mora biti bolja u ogledima koji slijede, prvo s Češkom pa Škotskom. - Nema mjestu pesimizmu, mi moramo ići dalje. Ispred nas su još dvije utakmice u kojima moramo ostvariti naš cilj, a to je proći grupnu fazu - dodao je Dalić, koji je Engleze pokušao iznenaditi postavljaj­ući naše igrače na njihove neprirodne pozicije, i to mu se nije isplatilo. Eksperimen­t s Rebićem u sredini, u samom vrhu napada, i Kramarićem na boku jednostavn­o nije uspio. A bilo je pitanja i o postavljan­ju mladog Gvardiola u igru. - Gvardiol je odigrao kvalitetno, s Rebićem smo htjeli dobiti dubinu. Sve je to bilo dobro, ali nedovoljno. Jedna pogreška nas je koštala, ali moramo ići dalje - naglasio je hrvatski izbornik.

Možda gledatelji nisu najbolje vidjeli, Dalić tvrdi da je bilo dobro, ali pred TV ekranima to baš i nije tako izgledalo. Kramarić je bio nevidljiv na terenu i za to nije jedini krivac, vidjelo se da Rebiću ne leži najbolje nova pozicija, Gvardiol se malo gubio, ali bio mu je to debi i treba imati razumijeva­nja. Nadamo se samo da će do Čeha Dalić naći neku drugu, pobjedničk­u kombinacij­u. n

NISMO DALI SVOJ MAKSIMUM

Joško Gvardiol je debi za hrvatsku A vrstu imao na otvaranju Eura, na Wembleyju protiv Engleske. Još da je Hrvatska pobijedila, bio bi to debi iz snova. Dalić je Gvardiola postavio na lijevi bok, na mjesto Borne Barišića. - Znali smo kakva nas utakmica čeka i da su Englezi favoriti ovog prvenstva. Nismo dali svoj maksimum i to se vidi na kraju. Imali smo prilike koje nismo iskoristil­i kako treba, ali što je tu je, idemo dalje. Ne bih rekao da imamo problem s realizacij­om, dečki su sjajno raspoložen­i na treninzima, čekamo pravi trenutak da krenemo s golovima - kazao je Gvardiol.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia