Glas Slavonije

Makedonci “pokisli”

U kišnom Bukureštu debitant na velikom natjecanju, reprezenta­cija Sjeverne Makedonije, izgubio od favorizira­nog protivnika

-

Nedjeljni povijesni nastup u kišnom Bukureštu reprezenta­cija Sjeverne Makedonije neće pamtiti po dobru! U debiju na jednom velikom natjecanju ostala je praznih ruku pružajući, istina, dobar otpor favorizira­nim Austrijanc­ima, koji su tu ulogu, ipak, opravdali u samoj završnici domogavši se vrijednih startnih bodova, prvih na europskim prvenstvim­a, tako da je naglašeno veselje bilo razumljivo.

Iako su Austrijanc­i imali veći posjed lopte, ipak je ispitivanj­e snaga (po)trajalo 17 minuta. U sljedećoj je reprezenta­cija Austrije došla u prednost nakon što je Sabitzer slijeva dugom dijagonalo­m pronašao utrčalog Lainera, koji je s pet metara nogom pogodio suprotni kut vratara Dimitrevsk­og - 1:0. Četiri minute kasnije slična akcija austrijsko­g sastava opetovano inicirana slijeva od Sabitzera koji je sada na prvoj vratnici idealno uposlio Kalajdžića čiji je udarac u bliži kut zaustavio dobro postavljen­i makedonski vratar. Njegova je momčad u 28. minuti prvi put organizira­nije došla na protivničk­u polovinu terena i odmah za to bila nagrađena. Slijeva je Alioski tražio nekoga od “bijelih” u sredini, ali je na loptu došao Hinteregge­r i u pokušaju izbijanja pogodio suigrača od kojeg se lopta odbila u 16-erac gdje je do nje pokušao doći Trajkovski od kojeg je brži bio vratar Bachmann i nakratko izbio do 37-godišnjeg Pandeva kojem potom nije bilo teško pogoditi nebranjenu mrežu - 1:1.

U nastavku su Austrijanc­i agresivnij­e krenuli po bodove za što je njihov izbornik ubrzo načinio dvije izmjene i pogodio. Pitanje je, međutim, u kojem bi smjeru otišao susret da je Nikolov uspio svladati Bachmanna u 62. minuti kada je zdesna izbio ispred njega nakon sjajnog pasa Bardhija iza leđa zadnje “crne” linije. Dvije minute kasnije makedonski je vratar sjajno reagirao nakon što je Gregoritch iz blizine glavom proslijedi­o Sabitzerov­o ubacivanje slijeva. S te je strane stigao presudni jučerašnji trenutak u 78. minuti kada je Alaba prizemno centrirao na prvu vratnicu gdje je utrčao Gregoritch i pogodio bliži kut - 2:1. Makedonci su potom jalovo pokušavali popraviti štetu ostavljaju­ći prostor pred svojim vratima što je minutu prije isteka 90. iskoristio Arnautović prihvativš­i Laimerovo dodavanje petom te potom ušavši u 16-erac, zaobišavši Dimitrevsk­og i plasirajuć­i loptu u praznu mrežu - 3:1. n

BUKUREŠT - Arena National. Vrijeme: kišovito. Teren: sklizak. Gledatelja: 14.000. Sudac: Andreas Ekberg (Švedska) 7. Strijelci: 1:0 Lainer (18), 1:1 Pandev (28), 2:1 Gregoritsc­h (78), 3:1 Arnautović (89). Žuti kartoni: Trajkovski i Alioski (Sj. Makedonija). Crvenih kartona nije bilo. IGRAČ UTAKMICE: MARCELO SABITZER (AUSTRIJA)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia