Glas Slavonije

Ana i Tin sa zlatima iz Osijeka odlaze na Olimpijske igre u Tokio

- - K.lacković

Triput smo jučer slušali “Lijepu našu”. Naravno, jednom uoči susreta Engleska - Hrvatska na Wembleyu. Dvaput u Osijeku. Malobrojni u dvorani Gradski vrt, a veći auditorij preko TV ekrana. Hrvatska je 12. zaredom Svjetski gimnastičk­i kup u Osijeku okončala s dva zlata, srebrom i broncom. “Lijepa naša” svirala se u čast naših olimpijaca Ane Đerek i Tina Srbića, koji su slavili na parteru odnosno preči. Ana je nešto ranije osvojila i broncu na gredi, a dan prije Aurel Benović “posrebrio” je parter. Hrvatska je imala sedam finala, blizu medaljama u subotu bili su Tijana Tkalčec, koja je zauzela četvrto mjesto na preskoku i Filip Ude na konju s hvataljkam­a. Čakovčanin je bio šesti, ali ga je loše izveden saskok stajao sigurne bronce. U nedjelju je na gredi nastupila i Christina Zwicker. Najmlađa od hrvatskih finalista bila je peta na gredi.

Tin Srbić u Osijeku je osvojio svoje treće zlato, nakon 2017. i 2018. godine. Ono što je važnije izveo je prvi put vježbu sa startom 6.5 s kojom će krenuti u lov na medalje za otprilike mjesec i pol dana na Olimpijski­m igrama u Tokiju.

Da mi je netko rekao prije pet godina da ću pričati kao sada s Vama o finalu Olimpijski­h igara, nakon treće pobjede na Svjetskom kupu u Osijeku, ne bih baš to progutaoka­o istinu. Velika mi je čast nastupati u Osijeku, velika čast bit će mi predstavlj­ati Hrvatsku na Olimpijski­m igrama. Tokio je šećer na kraju. Idem tamo uživati. rekao je Tin koji je u Osijeku za svoju izvedbu zaradio ocjenu 14.900.

- S trenerom Lucijanom Krceom dogovorio sam se, ako bude ocjena preko 15, plaća mi ručak.

Na kraju sam izgubio desetinku na saskoku. Bilo bi to onda to. Nisam još dobio u životu ocjenu 15. Možda bude upravo u Tokiju - rekao je Srbić, koji će 16. srpnja prema Japanu krenuti miran i spreman.

Osijek mu je podignuo samopouzda­nje. Kao i Ani Đerek, koja je zlatu na parteru (12.833) dodala i broncu na gredi (13.100). Tijekom izvođenja himne potekle su suze. Suze u oku vidjeli smo i kod njezina trenera Miroslava Končarević­a.

- Ako me netko pozna i tko zna u kakvoj sam bila ‘banani’ na početku godine, onda je to moj trener. On najbolje zna koliko smo radili da pokažem u Osijeku ovo što sam pokazala i da sada

Od sedam hrvatskih finala osvojene su četiri medalje, dva zlata, srebro i bronca

imam ove dvije medalje oko vrata. Ja sam sve doživjela kao golemo olakšanje. Za vrijeme intoniranj­a himne čak sam bila i najmirnija, ali tijekom vježbe sve mi se brzo događalo. Osijek nije mogao bolje proći. Ne samo za mene nego i za dečke. Tin je čudo. Tom liku doista skidam kapu. Gledala sam jučer Aurela. Vidjelo se koliko je umoran i kako čupa vježbu do kraja. Hrvatska publika koja nas je gledala mogla je biti ponosna na nas rekla je Đerek.

Hrvatska može biti ponosna na odlične gimnastiča­re, ali i na još jedan odlično odrađen posao. Dobro World cup čak i u ovo pandemijsk­o vrijeme podignuo je još više letvicu. n

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia