Glas Slavonije

Tvrđa je u nedjelju bila puna što zbog vjernika i hodočasnik­a svetom Antunu što zbog navijača

- Ivana LIOVIĆ

Nakon čarobnog ljeta 2018. godine i srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, hrvatska nogometna reprezenta­cija izgubila je svoj žar, više nije tako ubojita i efikasna. Nacija je prvi put popustila s očekivanji­ma, Vatreni su, za razliku od svih ostalih velikih natjecanja, na ovaj Euro ispraćeni nekako tiho, bez velike pompe i najava.

Jeli to zato što svojim igrama ne ulijevaju povjerenje ili nam je ova pandemija potpuno uništila i nogometnu euforiju. No stvorit će se ona, dovoljna je pobjeda ili dvije Dalićevih trupa da ponovno upadnemo u nogometnu "histeriju". Koliko god Dalićevi igrali skromno, Hrvati čvrsto stoje uz nogometaše u kockastim dresovima. Vidjelo se to i tijekom utakmice s Engleskom. Od 15 do 17 sati osječke ulice bile su puste, a terase kafića dobro popunjene. Ne kao u ljeto 2018., ali nije neobično, u ova luda vremena kada su masovna druženja rizik, mnogi su se odlučili utakmicu gledati u kućnoj atmosferi. No, kockice su se mogle vidjeti po cijelom gradu, od Višnjevca do Zelenog polja, Tvrđa je bila puna što zbog vjernika i hodočasnik­a svetom Antunu što zbog navijača.

Na kraju navijači nisu imali razloga za zadovoljst­vo, Vatreni su na Euru startali porazom od Engleske i nisu pružili igru kakvu želimo i volimo gledati. A 13. lipnja ponovno nije bio sretan. Kad god je na velikom natjecanju igrala 13. lipnja, Hrvatska nikada nije pobijedila. Nažalost, tradicija se nastavila. n

 ??  ?? Bit? Averfiris. Mis, fine co con depos ropit? Averfiris. Mis, fine co con depos
Bit? Averfiris. Mis, fine co con depos ropit? Averfiris. Mis, fine co con depos

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia