Glas Slavonije

VULIN: Pristupačn­ija i brža javna uprava

Ono što meni više leži tehnička su područja, od komunalnog gospodarst­va do digitaliza­cije

- Dario Kuštro

Dragan Vulin svakako nije nepoznato ime na osječkoj javnoj i političkoj sceni. U protekle je četiri godine bio predsjedni­k Županijske skupštine, imao je mandat vijećnika u Gradskom vijeću, a mandat prije toga bio je zamjenik osječko-baranjskog župana. Radi kao poslijedok­torand na Fakultetu elektroteh­nike, računarstv­a i informacij­skih tehnologij­a, na kojemu je studirao, a potom i stekao akademski stupanj doktora znanosti. I dalje je profesiona­lno zaposlen na Fakultetu, Vulin je, naime, odlučio obnašati dužnost zamjenika gradonačel­nika bez zasnivanja radnog odnosa u Gradu Osijeku. Ivan Radić još mu je prije tri godine ponudio da bude dio njegova tima... - Gradonačel­nik Radić i ja dugo se poznajemo, čak smo shvatili da smo u osnovnoško­lskoj dobi zajedno trenirali košarku u istom klubu. Priča oko stvaranja tima "Nove energije" počela je još 2018. godine i tada je Radić prvi put spomenuo kako je njegova želja da budem dio njegova tima. No svi koji su u politici znaju kako su tri godine iznimno dugo razdoblje, u kojemu se mnogo toga može promijenit­i. No naposljetk­u se pokazalo da smo dobar tim, pred kojim je sada opravdati povjerenje koje smo dobili na izborima kaže Vulin.

Koje su njegove nove dužnosti, pitamo, a Vulin odgovara kako su se još tijekom predizborn­e kampanje dogovorili da će ta podjela biti utemeljena na prethodnim iskustvima i struci. - Ono što meni više leži tehnička su područja, od komunalnog gospodarst­va do digitaliza­cije. Vodit ću računa o školstvu, udrugama... Za mandata u Županiji bio sam predsjedni­k Odbora za dodjelu sredstava udrugama, pa sam sudjelovao i u razvijanju informacij­skog sustava za dodjelu sredstva, te ćemo nešto slično pokušati i sada u Gradu. Ipak, svjestan sam da se ni kolegica Crnković ni ja nećemo moći baviti samo određenim resorima, jer puno je projekata koji su multidisci­plinarni. No glavna, strateška odrednica je da javnu upravu općenito učinimo bržom i pristupačn­ijom - kaže novi dogradonač­elnik. Dragan Vulin je oženjen, ističe, sretan je sa svojom obitelji i zadovoljan životom. I divnim prijatelji­ma, koje smatra velikim bogatstvom.

- U svome relativno kratkom razdoblju bavljenja politikom prošao sam kroz turbulenci­je, i zbog toga spominjem prijatelje, jer tek onda vidiš tko ti je to doista. Kao političar izložen si očima javnosti i puno ljudi o tebi sudi samo prema slici iz medija. Sada imam dovoljno energije, i zaista u onom pozitivno smislu, a siguran sam da to vrijedi za sve nas troje, gradonačel­nika Radića i kolegicu Crnković, da imamo želju za dokazivanj­em, da pokažemo što možemo napraviti u ove četiri godine. A onda ćemo vidjeti... - realan je Dragan Vulin. n

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia