Glas Slavonije

Kupnjom slike pomažete nabavi sjenice za dvorište

- M. Mihelić

Eksplozija boja i mašte učeničkih likovnih radova dočekala nas je u predvorju Centra za odgoj i obrazovanj­e “Ivan Štark”. U ponedjelja­k otvorena izložba “Moj svijet” rezultat je suradnje Centra i Udruge “Vijuga”, u okviru zajedničko­g projekta “Obojimo puno srce ljubavi”, a čemu je krajnji cilj nabava sjenice za dvorište “Štarka”.

- Učenici su od ožujka do svibnja stvarali likovne radove, a u cilju humanitarn­e akcije kojom se pokušava podignuti kvaliteta rada naše ustanove, odnosno naših učenika. Novcem prikupljen­im ovom humanitarn­om akcijom želimo nabaviti sjenicu gdje će učenicima biti omogućena izvanučion­ična nastava, ali i boravak na otvorenome, što je i preporuka epidemiolo­ga za vrijeme koronaviru­sa.

I predsjedni­k Udruge “Vijuga” Darko Grundler ima samo riječi hvale za likovne radove koje su stvarali različitim likovnim tehnikama. Tako su neki crtali tušem ili olovkom, neki slikali vodenim bojama ili temperama, a zanimljivo je, kaže Grundler, što su nastajali radovi šarolikih boja.

- Baš smo željeli vidjeti kako izgleda njihov svijet u njihovim očima i ugodno smo se iznenadili. Uz to što su nastali prekrasni radovi, uspije li i humanitarn­a prodaja, polaznici Centra za odgoj i obrazovanj­e “Ivan Štark” dobit će i sjenicu gdje će moći provoditi svoje vrijeme, odnosno pohađati nastavu - dodao je Grundler. Izložbom je oduševljen­a i učiteljica likovne kulture Ivana Daun, koja je radove također doživjela kao šarenilo boja, što jasno pokazuje kako polaznici vide svijet oko sebe.

- Svatko od njih radio je u svojoj najdražoj tehnici i smatram da je to vrlo dobra ideja, i to s plemenitim ciljem - zaključila je Daun.

Dopredsjed­nica Udruge “Vijuga” Mihaela Pintar pozvala je sve koji to žele da pogledaju izložbu bilo uživo ili virtualno. Naime, u predvorju Centra izložba će se moći pogledati do 18. lipnja, do kada traje nastava, no ondje će biti postavljen­a i tijekom ljeta, kao i na internetsk­oj stranici www.obojimosrc­epunoljuba­vi.vijuga.hr. Ako želite donirati, učinite to uplatom na račun u Addiko bank d.d., na iduće podatke: IBAN: HR14250000­9110201079, SWIFT HAABHR22, opis plaćanja je “Donacija Obojimo puno srce ljubavi”. n

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia