Glas Slavonije

Nisam zloporabio svoj položaj

-

Državnoodv­jetničko vijeće (DOV) ponovno je privremeno suspendira­lo bivšeg glavnog državnog odvjetnika i jednog od aktualnih zamjenika glavne državne odvjetnice Dražena Jelenića koji odbacuje tvrdnje da je zloporabio svoj položaj kako bi prikrio medijski reket svog kolege masona.’’nikada se u svom poslu nisam vodio nikakvim privatnim interesima’’, kazao je Jelenić.

Tjednik Nacional objavio je kako DORH sumnja da je Jelenić prikrio serijski medijski reket kako bi zaštitio svog kolegu masona zbog čega ga tužiteljst­vo planira kazneno goniti. Nacional dodaje da DORH ustraje na Jelenićevo­j suspenziji jer sumnja da je svjesno zanemario tajno snimljeni razgovor između urednika tjednika 7dnevno Marije Dekanić i Marka Cigoja koji ‘’otkriva obrazac medijskog reketa da njih i Vuka Radića, svog kolegu masona, zaštiti od težeg kaznenog progona’’.

Jelenić je za N1 rekao kako nije čitao Nacional i da ne zna o čemu je točno riječ te je dodao da je po njemu besmislica ako je tako napisano. ‘’Postupak je vodilo Općinsko državno odvjetništ­vo, a ne glavni državni odvjetnik. Prvi put to čujem. Za konkretne postupke odgovorno je nadležno državno odvjetništ­vo’’, dodao je. Jelenićeva odvjetnica Vesna Alaburić istaknula je da je riječ o pravnoj besmislici jer istragu vodi Općinsko državno odvjetništ­vo. ‘’Ako bilo tko misli da se glavni državni odvjetnik treba baviti takvim stvarima, onda smo kao država u jako velikom problemu’’, ocijenila je. Alaburić je naglasila da je Jelenićeva treća suspenzija obrazložen­a na nevjerojat­an način. ‘’Jedan od razloga suspenzije je i navod da se Jelenić nije ogradio od mojih medijskih istupa o ovom predmetu. Drugi od razloga je i što se usudio predložiti glavnu državnu odvjetnicu kao svjedokinj­u, a treći od razloga je da je lakoumno tražio izuzeće pojedinih članova DOV-A’’, pojasnila je. Zaključila je da je pripremila žalbu na odluku o suspenziji te da očekuje kako će Vrhovni sud ponovno ukinuti odluku DOV-A. n

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia