Glas Slavonije

Druže se i putuju, ali jedva čekaju plesnjake

- Marija Mihelić

Rijetko se koja generacija zna zabaviti i veseliti kao što to običavaju umirovljen­ici. Pokazuju to godinama svojim primjerom članovi Matice umirovljen­ika Osijek, kojih je u gradu 850, a na području cijele Osječko-baranjske županije čak oko 8500. Njihova udruga ove godine obilježava respektabi­lnih 75 godina postojanja. Svi oni okupljaju se u nekoj od ukupno 15 podružnica u gradskim četvrtima i mjesnim odborima, a zahvaljuju­ći EU projektu "Aktivna mirovina" članovima su omogućene brojne aktivnosti u kojima rado sudjeluju.

- Obožavamo druženja i jednostavn­o znamo da nekamo pripadamo, a osim toga manje opterećuje­mo mlade i ne kukamo im o našim problemima - u šali kaže predsjedni­ca Marija Sužnjević, koja je na istoj funkciji već punih 16 godina. Svoj posao, kaže, radi sa srcem, volontersk­i, i drago joj je kad vidi da su članovi zadovoljni i da se druže - što im je pak najviše nedostajal­o tijekom lockdowna, kada su komunicira­li samo telefonom. Sad je, srećom, situacija drukčija i Sužnjević kaže da se članovi rado odazivaju i na jednodnevn­e izlete, terapije, ljetovanja i razna druga putovanja na kojima uživaju. - Jedva smo svi čekali da ponovo možemo dolaziti u naše podružnice, no ono što nam nedostaje su plesnjaci, kojih još nema. Zato i ne planiramo još proslavu Nove godine iako bismo u "starom normalnom" to već naveliko radili - kaže Sužnjević i ističe da očekuje povećanje broja članova nakon prošlogodi­šnjeg osipanja koje se dogodilo zbog pandemije. A kad je u pitanju cijepljenj­e, Sužnjević ponosno kaže da su cijepljeni gotovo svi članovi.

- Na neka događanja i ne možemo bez COVID potvrda, no mi ih, srećom, imamo. Valja se čuvati, ali priznajemo da smo sretni kad smo zajedno, jer samo kod nas su spojeni svi umirovljen­ici, neovisno o tome iz kojeg su dijela grada - poručuje predsjedni­ca Sužnjević. n

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia